Egy sport alkalmazás vagy bármilyen sport app egyre népszerűbb napjainkban, ahogy egyre több dolgot intéznek az emberek online a mobiljukon keresztül. Ezek a legjobbak!

A sport mobil applikációkon keresztül éli új reneszánszát

Az elmúlt években történt globális események egyértelműen csak felgyorsították az online világ előretörését, most már az is online intéz dolgokat, tanul vagy éppen játszik, akinek korábban ez meg sem fordult a fejében. Az olyan tevékenységek, mint az online sportfogadás, egyértelműen lenyomták a hagyományos fogadást, de igaz ez más szerencsejátékokra vagy korábban a való világban űzött szórakozási formákra is. De nem elég a tény, hogy az online világ ennyire előretört, az is változás, hogy most már az emberek nem igazán szeretnek otthon ülni egy számítógép képernyője előtt, szeretnek mobilak lenni és bárhonnan elérni a kedvenc oldalaikat vagy éppen a fontos tennivalókhoz szükséges eszközöket. Nincs ez másként a sport világával sem, hiszen az online sportfogadás annyira népszerű ma már, hogy a legtöbb fogadást mobilról kötik és a nagy online bukmékerek mindegyikének van már natív mobil applikációja is.

De a sport világa nem csak sportfogadásból áll, a sportszerető emberek szeretik magukkal vinni mobilon a kedvenc csapatukat, eredményeiket, elemzéseiket, kedvenc újságíróikat és így tovább. Egy népszerű sport alkalmazás esetén nem elég az, hogy egy az egyben le van másolva az asztali gépről is elérhető tartalom és formátum, de szükséges néhány plusz is, hogy igazán sikerüljön lenyűgözni a felhasználókat. Gondoljunk példáulra arra, hogy egy sport app lehetőséget biztosít a gyorsabb belépésre egy felületre, a sport alkalmazások androidra vagy éppen iOS-re lehetőséget teremtenek arra, hogy értesítéseket kapjunk eredményekről, akciókról vagy éppen új hírekről. És hát a sport mobil esetén azt is jelentheti, hogy a mobil készülékünk fogja mérni az időnket, a teljesítményünket, az elégetett kalóriáinkat és így tovább. A következőkben megnézzük melyek napjainkban a legnépszerűbb sport alkalmazások androidra vagy éppen iOS-re!

A legígéretesebb és legnépszerűbb sport alkalmazások bemutatása

Van egy-két olyan magyar sport alkalmazás is, amelyek a magyar felhasználók körében népszerűek, ilyen például az egyetlen magyar sportújság, a Nemzeti Sport sport app verziója, de ez igazából csak ugyanazt biztosítja, amit a normál felületen is elérhetünk, vagy mobil böngészőben is megtekinthetünk. Népszerű még például az eredmenyek.com nevű oldal applikációja, amely nem tud annál többet, mint minden eredményt megmutat számos sportág vonatkozásában a világ minden tájáról valós időben. De a sport mobil tekintetében nem csak ilyen lehetőségeket biztosít, hiszen ott van a világ egyik legnépszerűbb mobilos sportalkalmazása, a Bleacher Report, ahol aztán minden van.

Ezen az oldalon tömegével találhatunk híreket minden sportágról és az appon keresztül kapcsolatba is léphetünk a kedvenc sportújságírónkkal, akinek legújabb cikkéről azonnal kaphatunk is értesítést. Sok applikáció kapcsán nem szeretik a felhasználók azt, hogy ugyan hasznos, amit az app nyújt, de egyszerűen a felhasználói élmény annyira megromlik a sok reklámtól, hogy végül elfordulnak az apptól. A The AllStar nevű applikáció ebből a szempontból nagyon egyedi, hiszen itt kizárólag eredményeket és statisztikákat fogunk látni reklámmentesen, kizárólag az amerikai sportági ligákból, tehát főleg az

  • NFL,
  • MLB,
  • NHL és
  • NBA van fókuszban,

de azért egyre több és több újabb sport is hozzáadásra kerül. Tényleg szerethetővé teszi a tény, hogy itt még bannerek sincsenek, teljesen reklámmentesen használhatjuk az egész appot.

Nehéz egy sportszerető embernek vagy valakinek, aki a sportfogadással foglalkozik, elkerülnie a Livescore applikációját. Ugye ha fogadunk egy online bukméker oldalán, akkor ennek a fogadóirodának használhatjuk is a mobil applikációját arra, hogy nyomon kövessük a szelvényünk állását és nézhessük, hogy éppen hogyan állunk. De elképzelhető, hogy nincs aktív fogadásunk, csak meg szeretnénk nézni egy csapat eredményét – erre tökéletes a Livescore, ami nem tesz mást, csak minden aktuálisan zajló vagy éppen befejeződött sportesemény eredményét részletes információkkal közzéteszi. Az aktuális események vonatkozásában élő a közvetítés, tehát percről-percre láthatjuk a változásokat, a gólokat, a gólszerzőket vagy éppen a sárga lapokat. Ehhez még adnak mellé tabellát is, ami az aktuálisan zajló események alapján van frissítve, szóval minden egy helyen van ahhoz, hogy átlássuk az aktuális helyzet.

Nagyon népszerűek az olyan applikációk is, mint az MLB, az NHL, az NFL vagy éppen a Bundesliga vagy a La Liga saját natív applikációja. Ezekben a ligára specifikus információkat kaphatunk és láthatunk, híreket böngészhetünk és így tovább. Ahogy szakértőnk, Aladar Kollar rámutatott: “ezek az applikációk azért különösen jók, mert a hivatalos applikációi a ligának, így sokszor olyan információkhoz juthatunk itt, amelyek sehol máshol nem érhetőek el. Plusz nagyon sokszor van olyan, hogy az applikációk felhasználói számára elérhetővé tesznek egy jó ajánlatot, akciót vagy éppen kedvezményt is.”

Nekünk is segíthetnek a különféle sport alkalmazások

És van még egy csoportja a népszerű mobilos sportapplikációknak, ezek azok, amelyek a mi saját sporttevékenységünk monitorozásában, megszervezésében segítenek. Ilyen példának okáért a Strava, ami egy amerikai internetes szolgáltatás a testmozgás nyomon követésére, amely közösségi hálózatokat is tartalmaz. Leginkább kerékpározáshoz és futáshoz használható, GPS adatok segítségével mutatja a megtett távunkat, hogy ezt mennyi idő alatt teljesítettük, mennyi van még hátra ahhoz, hogy a célunkat elérjük, de kaphatunk információkat az elégetett kalóriáról is. De a Strava közösséget is segít építeni, hiszen eredményeinket publikálhatjuk, megoszthatjuk barátainkkal és edzésterveket is cserélhetünk.

Aztán vannak olyan applikációk, amelyek az étrendünkben is segítenek a sporttevékenység mellett, szóval mobil tekintetében a határ csak a csillagos ég, ha sport appokról van szó. Értelemszerűen segítenek a megfelelő applikáció kiválasztásában az egyes áruházakban elérhető kommentek és értékelések, de elsősorban mindig az a fontos, hogy mi a cél, miért van szükségünk egy mobil applikációra – szórakozáshoz vagy éppen komolyabb tevékenységhez.