A mai kor embere gyakran találkozik a stresszes hétköznapokkal. Az életben folyamatosan jelen levő stressz, a kezeletlenül megélt traumák, és a rossz tapasztalatok bizony oda vezethetnek, hogy pszichoszomatikus tünetek jelennek meg az érintetteknél. Ilyenkor a legfontosabb a szakorvosi kivizsgálás, ám a legtöbbször nem találnak a háttérben meghúzódó szervi okot. Ekkor érdemes elkezdeni keresgélni az alternatív megoldások körében, amelyeknek segítségével a fejfájás kezelhető, a szorongásos tünetek elmúlhatnak és akár a pánik ördögi köréből is megtalálhatjuk a kiutat.

 A Medical Piercing Szalon szerint a Shenmen piercing segíthet a pszichoszomatikus tünetek enyhítésében. Ezt a piercing típust, már évszázadok óta alkalmazza eredményesen a Hagyományos Kínai Orvoslás. Nemcsak a fejfájásos tünetek esetén mutatja meg jótékony hatásait, hanem a minden korábbinál többeket érintő depresszió, szorongás, sőt, a függőségek esetében is eredményesnek bizonyul. A szó jelentése annyit jelent, mint „Isteni kapu”, a Shenmen piercing ugyanis a bolygóideggel áll kapcsolatban. Legyen szó álmatlanságról, ingerlékenységről, szenvedélybetegségekről, a gyakran a háttérben megbújó frusztrációt nagymértékben csökkenti a speciális helyre szúrt piercing.

Érdemes tudni, hogy a pszichoszomatikus betegségek és a függőségek között szoros kapcsolat állhat fenn. Nem ritka, hogy a szorongást például alkohollal kívánja oldani az egyén, holott a probléma gyökereinél történő kezelése lenne a legfontosabb. A Shenmen piercing a szív energiáit harmonizálva a vérnyomás stabilizálását is eléri, vagyis a meglepően sokakat kínzó fülzúgásnak is pontot lehet a végére tenni.

Alapvetően elmondható, hogy a kiegyensúlyozottabb mindennapok az éjszakai nyugalomhoz is hozzájárulnak, az idegrendszer jótékony változásainak köszönhetően pedig a szervezetben jelen levő gyulladásos állapotok megszűnhetnek.

A test és a lélek komplex egészként funkcionál, ezért természetes, hogy a psziché akár a test betegségeit is okozhatja. A pszichoszomatikus megbetegedések jelentősen rányomják bélyegüket az érintettek hétköznapjaira, szociális kapcsolataira és alapvetően életminőségükre. Megoldás létezik, méghozzá mellékhatások és kellemetlenségek nélkül. A Shenmen piercing már számtalanszor bizonyította hatékonyságát a feszültség és annak következtében kialakult panaszok megszüntetésében.