A látásélesség nagymértékben befolyásolja az életminőséget. Erre gyakran csak akkor figyelünk fel, ha szemüveget vagyunk kénytelen hordani, vagy az olvasás már nem megy a megfelelő szemüveg nélkül. A szürkehályog elsősorban a színek elvesztésével, a folyamatosan romló látással jár, ezért mindenképpen műtéti beavatkozás szükséges ilyenkor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják a magánellátás keretein belül a rövidlátás, a távollátás műlencse beültetésével történő korrigálását.

A rövidlátásra gyakran már tizenéves korban fény derül. Az évek során a szemüveg és a kontaktlencse bármikor elérhető megoldásként kínálkozik. De mi a helyzet akkor, ha egy életre szeretnénk letenni ezeket az eszközöket? Lehetséges visszanyerni a látás élességét? A megfelelő műlencse beültetése akkor is tökéletes választásnak bizonyul, ha a nagy értékű dioptria miatt a lézeres szemműtét nem kerülhet szóba. Apropó, lézer! Tudta, hogy a látásjavító lézeres szemműtét sokaknak adta már vissza a tökéletes látását?

Amennyiben mégis a műlencse kínálkozik az ideális megoldásnak, érdemes tudni, hogy mindössze egy 10-15 perces beavatkozásról van szó esetében, ami ráadásul a szemcseppel történő érzéstelenítésnek köszönhetően teljesen fájdalommentes. A rövidlátás és a távollátás akár egyszerre is korrigálható, a minden szempontból tökéletes műlencse fajtát a szakemberrel történő konzultációk során választhatják ki az érdeklődők. A beavatkozás gyorsan és biztonságosan történik, nem véletlen, hogy a rajta átesettek pozitív tapasztalatokkal számolnak be az átéltekről. Ezeket a műlencse műtét véleményeket Dr. Nagymihály Attila weboldalán olvashatod el.

Ha a szemekről van szó, akkor az ember fokozottan érzékeny a velük kapcsolatos mindenféle beavatkozásra. A műtétre történő felkészülés során szükséges vizsgálatok és maga az eljárás is profi kezek között zajlik, fájdalommentesen, empatikus hozzáállással. Sokan az állami egészségügyben észlelhető elképesztő várólisták miatt döntenek úgy, hogy a magánellátást veszik igénybe. A szürkehályog műtétre különösen sokan várnak, és a betegség jellegzetességeinél fogva az érintettek érthető módon, mihamarabb szeretnének túlesni a beavatkozáson. A magánellátás lehetővé teszi, hogy minden szempontból emberközpontú legyen a hozzáállás, és hatékonyan, előre egyeztetett időben történjen a szakemberrel minden egyes találkozás.