A Dominikai Köztársaság már csak természeti adottságainál fogva is kiemelt népszerűségnek örvend a karibi hangulat és az elképesztő tengerpartok szerelmeseinek. Itt minden adott, hogy a napsütés és a víz rajongói megtalálják számításukat, de az egzotikus vízesések, a trópusi erdők, a folyók és a türkizkék tenger együtt nyújtják az igazi dominikai élményt. De mennyire mélyen kell a zsebedbe nyúlnod akkor, ha mindezt szeretnéd átélni? Mikor célszerű utazni? Mi számít a terület szempontjából a főszezonnak?

Januártól indul a főszezon!

A dominikai utazáshoz leginkább a január és április közötti időszakot javasolják a turisztikai szakemberek. Ha úgy hozza az élet, akkor áprilistól júniusig sem fogod magad rosszul érezni, de a délutáni esőzésekkel ekkor már számolni kell. A hurrikánszezonnak számító júliustól októberig terjedő heteket viszont inkább érdemes elkerülni, ha ezt az úti célt szeretnéd felkeresni.

Last minute is kifoghatsz jó ajánlatokat!

Tengerparti hotelek, látványos medencékkel rendelkező szállodák és apartman-komplexumok közül válogathatsz, az árak pedig rendszerint szezontól és a szolgáltatás minőségétől függően alakulnak. Ezen persze könnyít, ha last minute dominikai utat nézel ki magadnak!

Vízesések és hajókirándulások

A hófehér homokos tengerpartok, a pálmafák és a tényleg türkiz tenger már önmagában is éppen elég lenne az önfeledt kikapcsolódáshoz. Dominika szigetei számos programot kínálnak, így ha az aktív kikapcsolódás híve vagy, akkor biztosan nem fogsz unatkozni. Elbűvölő kikötőfalvak, tengeri étkek, érintetlen öblök, hajókirándulások és bálnafigyelő utak várnak, de ha safari kirándulások érdekelnek, vagy egy vízesés hűs vízében csobbannál, akkor is megtalálhatod az érdeklődési körödnek megfelelő programokat.

Botanikus kertek és delfinek

Botanikus kertekben barangolhatsz, delfinekkel úszkálhatsz, ha pedig csak leheverednél a hófehér homokban, és a tájban gyönyörködnél, ezt remek koktélok társaságában teheted meg. A dominikai utazás remek választásnak bizonyul az egzotikum, a különleges élmények, a látványos tengerpartok rajongóinak. Fedezd fel a földi paradicsomot év elején, és menekülj a télből a hamisítatlan egzotikus nyárba!