Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Vincze József látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: vincze.jozsef@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Települési ifjúsági munka

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat 1995 óta működik együtt az ifjúsági szakma szereplőivel így az elmúlt időszakban sok tapasztalatra tett szert az ifjúságsegítői munka elméleti és gyakorlati megközelítéseiben. 2007-ben indítottuk el azt a konzultációs folyamatot, amely keretében számos gyakorló szakemberrel együttműködve vizsgáltuk annak lehetőségét, hogy a helyi, illetve településhez köthető ifjúsági munka sztenderdjeit és kontextusát elméleti és gyakorlati megközelítésben is leírjuk. Hamar kiderült, hogy ez a vállalkozás egy összetett folyamat, amely során számos más társadalmi, politikai, kulturális, gazdasági és államigazgatási kihívással szembesülünk. Ennek ellenére meggyőződésünk, hogy egy ilyen folyamatnak komoly szerepe van egyrészt abban, hogy a fiatalok és közösségeikbe történő társadalmi befektetés fontosságára felhívjuk a figyelmet és ennek a befektető munkának, azaz az ifjúságsegítői munkának a szakmai alapjait meghatározzuk. Sok kérdésben - szerepek, felelősség, hatáskörök és célok tekintetében - még viták vannak, illetve sok esetben ugyanazt a célt, vagy elméletet más szavakkal írják le azok, akik részt vesznek az elméletalkotó munkában. Egy dologban minden szakember egyetért: a felnövekvő generációba sokkal többet kell befektetni, mint azt az elmúlt 20 évben tette a magyar társadalom, mivel ez az egyetlen valódi lehetőség a magyar közösségnek, nemzetnek felemelkedésére.
A Mobilitás, mint az ifjúsági munka módszertani állami intézménye ezzel a kiadványnyal és más e tárgyban készülő kiadvánnyal is ezt a társadalmi és szakmai egyeztetést kívánja elmélyíteni és kiszélesíteni.

Földi László

Letölthető dokumentum:

Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - az otthonosság megközelítései

Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - 1. fejezet illusztrációi
Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - 2. fejezet illusztrációi
Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - 3. fejezet illusztrációi
Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - 4. fejezet illusztrációi
Otthonosan itthon - Települési ifjúsági munka - 5. fejezet illusztrációi

 

Impresszum