A WSOP.com pár napja jelentette be teljes online ütemtervét, amely a World Series of Poker online részére vonatkozik 2021-ben. Az idei WSOP menetrend szeptember 30-tól november 23-ig tart jelen állás szerint.

Amikor ez a nemzetközi esemény felüti a fejét a médiában sokan kedvet kapnak rá, hogy maguk is játsszák a pókert. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt profi tippet azok számára, akik kedvet éreznek a játékhoz.

1 A pozíció fontossága

Van egy póker mondás, miszerint a Texas Hold ’Em játékban a három legfontosabb dolog, amire figyelni kell: a pozíció, a pozíció és a pozíció. Az pozíció fontosságáról sokat lehet olvasni. Maga a kifejezés azt a sorrendiséget jelenti, amelyben a játékosok következnek minden körben.

A Hold ’Em (és az Omaha) különlegessége, hogy a pozíció nagyjából ugyanaz marad a leosztás során. És minél későbbi a helyzete, annál több információval rendelkezik az ellenfeleiről amikor sorra kerül, hiszen többségük már cselekedett. A kései pozíció esetén nem valószínű, hogy valaki még emel majd Ön után. Nagyobb esélye lesz arra is, hogy ellophassa a bankot, ha senkinek sincs tisztességes lapjárása.

Ez alapvetően azt jelenti, hogy bár késői helyzetben csak mérsékelten lehet, de a korai helyzetben sokkal szelektívebbnek kell lenni. Mégis, ami sok amatőr meccsen történik, az az, hogy egyes játékosok gyakran gyenge kezekkel hívnak korán és gyakran figyelmen kívül hagyják a pozíció fontosságát.

2 Fejlessze és szélesítse pókertudását

A Texas Hold ’Em remek játék, de annyira uralja a pókervilágot, hogy sok játékos nem is játszik mást. Az ideális azonban az, ha a játékosok a pókertudásukat a különféle pókerjátékok széles körére alapozzák. Ehhez a tanulási folyamathoz nagyon jó kiindulási pontok a szórakoztató oldalak az interneten, mint például a GGPoker. Általában a legrugalmasabb játékosok többfajta módozatát is ismerik a pókernek.

A sok játékfajtát ismerő játékosok azok, akik a legkönnyebben tudják a különböző körülményekhez igazítani stratégiájukat. Valószínűleg jobban ismerik a póker alapelveit, és jobban alkalmazzák ezeket az általános elveket minden olyan pókerjátékban, amelyben részt vesznek.

Ha viszont valaki csak Texas Hold ‘Em-et játszik, akkor nagy a kísértés, hogy egyszerűen utánozza és lemásolja azok viselkedését, akiket jó játékosoknak gondol. Sokkal jobb azonban, ha a tudásunkat az alapokróla építjük fel.

3 A blöffölés a jó lehetőségről szól

Amikor blöfföl, akkor jó oka van arra, hogy azt higgye, hogy a blöff nyereséges lesz azon körülmények között, amelyekben találja magát. Próbálja kerülni azt, amit sokan csinálnak, és ami főleg kétségbeesésből fakad, hogy csupán minden áron el akarja nyerni a bankot blöffel.

A jó blöffölés arról szól, hogy egy meggyőző történetet mesél el elképzelt lapokkal. Próbáljon megbizonyosodni arról, hogy a kör során végzett műveletei összhangban vannak a képzeletbeli lapjaival.

És ha úgy gondolja, hogy a blöff jó ötlet, legyen határozott. Tegyen meg elég nagy tétet ahhoz, hogy ne maradjon kétség. Ne csak bámulja a bankot, mint aki nem igazán tudja, mit tegyen.

4. Tanuljon meg eldobni

Az egyik legfontosabb dolog, amit egy játékos tehet a játéka drasztikus javításáért az az, hogy megtanul gyakrabban – néha sokkal gyakrabban – dobni a leosztás elején.

Ha például tíz játékos van az asztalnál, akkor csak a legjobb leosztást érdemes megjátszani. Persze az ember kénytelen beszállni a bankba, amikor nagyvak vagy kisvak. A többi leosztás nagy részét azonban valószínűleg el kell dobni.

A legfontosabb az, hogy alaposan mérlegelje a lapjait. Sok esetben a játékosok teljesen feleslegesen raknak be tétet. Igaz, hogy minden kéznek megvan az esélye, de a legtöbb esetben alig több, mint az átlag. Próbáljon reális lenni.

5. Előretervezés

Sok játékos csak külön gondol az egyes akciókra. Mielőtt azonban bármilyen lépést tenne, érdemes előre gondolkodnia azon, hogy mi történhet azután. Ha valaki megadja a tétemet az mit jelent? Mit tegyek, ha emelnek? Csak ezek átgondolása után tudja felmérni, hogy az eredeti elgondolás jó lépés vagy sem.

A jó játékosoknak kialakult elképzelése van az egész leosztásról, vagy legalábbis a fő lehetőségekről, hogy mi történhet és milyen kártyák jöhetnek. Az egész arról szól, hogy megpróbáljunk egyes lapokat ésszel megjátszani miközben igyekszünk átlátni a lehetséges buktatókat.