velencei-karneval.hu-hoz hasonló weboldalakon már egyre több információ érhető el a következő karnevál részleteiről. Februárban sokan útra kelnek, hogy megtekinthessék a varázslatos velencei karnevált. A karnevál február 7-től egészen március 1-ig tart. Több utazási iroda is szervez utakat a karneválra, de érdemes megbízható irodát választani álmaink utazásához. Az utak többsége pár napos, így az utazás aránylag alacsony költségkeret mellett megvalósítható. Az ünneplés lényege, hogy a velenceiek elűzik a téli sötétséget és új életre kel a város. A karnevál időszakában maszkos bulizós tömeg lepi el az utcákat. Táncolnak és flörtölnek egymással. Velence tradicionális szokása igazi turista látványosság.

Sokan a nyitó hétvégére érkeznek, de érdemes másik időszakban is ellátogatni a városba, hiszen a hangulat mit sem változik. A velencei parti nem való mindenkinek, így aki nem szereti a tolongást az messziről kerülje el, hiszen itt hihetetlen méretű embertömeg hömpölyög az utcákon ebben a hónapban. A hotelek és az éttermek árai ezekben az időszakokban igen megemelkednek, ezért érdemes kihasználni a non-stop buszos utakban rejlő lehetőséget. A szervezett buszos utaknál többféle felszállási hely adott, így az utasok felszállhatnak Budapesten, Várpalotán, Ajkán, Veszprémben és Körmenden. A vidéki helyszíneken való felszállás ugyan többletköltséget jelent, de közel sem annyit mintha a fővárosba kellene felutazni a felszállás miatt.

Az utazás általában az esti órákban indul Budapesten a Mexikói úti végállomásról és másnap reggel már Velencében lehetünk. A szombati napot az utasok Velencében töltik és számos látványosságot tekintenek meg. Sóhajok hídja, Piazza San Marco, Szent Márk Bazilika, Vivaldi temploma, Rialto híd. A szabadprogram alatt érdemes elintézni a bevásárlásokat és elvegyülni az ünneplő tömegben. Szombat délután ezen felül lehetőség nyílik megtekinteni a világhírű Muranói üvegmanufakturát. A látogatás során megtekinthetik az utasok a kétféle készítési technikát és a helyszínen vásárolhatnak is. A városnézés után szabadprogram és este indulás vissza Magyarországra.