Online sok társasjáték webáruházat lehet találni. Mivel itt a nyár így rengeteg szülő gondoskodik arról, hogy gyermeke a nyári szünetben ne unatkozzon és rengeteg játékélményre tegyen szert. A legegyszerűbb, ha közösen társasjátékot választanak és alkalmanként a családdal, illetve a barátokkal is kikapcsolódnak. Ma már olyan társasjátékokat is lehet kapni, amelyeket az utazásra is magunkkal vihetünk.

Sokféle játék létezik, hiszen mindenki szereti összemérni tudását a többiek tudásával. A társasjáték gyártók egymás után rukkolnak elő és dobják piacra legújabb játékaikat. A társasjátékok igen szerteágazó élményt nyújtanak. A játékok között számtalan olyan játék is megtalálható, amelyeknél csapatot kell alkotni és nem egymagunkban kell legyőzni társunkat. Ezeket a játékokat felnőttek és gyerekek is egyaránt kipróbálhatják. A társasjátékok hihetetlen választéka érhető el az online shopokban és a játékboltokban is. Barátokkal családdal, a gyerekek egymás között is kipróbálhatják az izgalmas társasjátékokat. A széles választéknak köszönhetően ma már nem kell sokat keresgélni és minden korosztály számára megtaláljuk a megfelelő játékélményt nyújtó izgalmas társasjátékot.

A felnőttek körében oly népszerű szabaduló játékok ma már társasjáték formájában is elérhetők. A gemklub oldalán is találhatunk ilyen játékokat, hiszen megvásárolhatjuk az Escape, a the Room vagy az Unlock játékokat. Pincékből, alagsorokból egyéb izgalmas helyekről kell kiszabadulniuk a játékosoknak egy-egy forduló során. A különféle játékoknál több kaland is megtalálható, így biztosak lehetünk abban, hogy ezen a nyáron még a baráti társaságok sem fognak unatkozni. Felhasználóbarát kivitelezésűek, digitális segédeszközök színesítik ezeket a játékokat, hogy még teljesebb játékélményt garantáljanak.  A gyerekek sokszor mennek strandra, de azért a szülők egy-egy táborba is elküldik csemetéiket. A csendesebb órákban amikor pihenőidő van bizony elkel egy-egy utazós társasjáték is a gyerekek hátizsákjában. Ilyen például az Elvarázsolt Torony társasjáték, amelyet egy praktikus fémdobozba rejtettek el tervezői. A játék 2013-ban elnyerte a Kinderspiel des Jahres díjat. A varázsló fogságába esett hercegnőt kell kiszabadítaniuk a kicsiknek. Az erdőben elrejtett kulcsot meg kell találnia Robinnak és ennek segítségével fogja tudni kiszabadítani a hercegnőt. Ez a játék fiúknak és lányoknak is ajánlott.