Ingatlanvásárlást tervezel? Kiszakadnál a megszokott nagyvárosi környezetből? Nyugodt környezetben élnél, ahol a természet közelségét is élvezheted? Sokan éppen a balatoni magas ingatlanárak miatt nem gondolnak a térségre állandó lakóhelyként. Tény pedig, hogy akár 20 millió forint alatt is elérhetőek igényes ingatlanok, melyek akár hosszabb tartózkodás erejéig is ideálisnak bizonyulnak.

Nem véletlen vágynak ilyen sokan egy korrekt balatoni nyaralóra, hiszen a „magyar tenger” még mindig kiemelt turisztikai népszerűségnek örvend hazánkban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szolgáltatások emelkedő árai ellenére is sokan teszik le a voksot nyaralás során a Balaton mellett, de vannak, akik egész évben is el tudnák képzelni életüket a tó partján. Fonyód nagy kedvencnek számít, hiszen a vízi sportok, a természet, a horgászat szerelmesei éppen úgy megtalálhatják itt számításukat, mint azok, akik családdal telepednének le, és nem csak nyáron élveznék a tó közelségének minden előnyét.

A déli part egyik legnépszerűbb fürdőhelye azonban nem csak a meleg hónapokban kínál remek környezetet, hanem tulajdonképpen egész évben. Az infrastruktúra, az üzletek, óvodák, iskolák elérhetősége nélkülözhetetlen azok számára, akik egész éves tartózkodásban gondolkodnak. A Balaton ingatlanpiacán meglepően kedvező áron is elérhető ingatlan, de fontos, hogy időben gondolkodjon, hiszen az új projektek lakásai igen kelendőek.

Érdemes akár befektetési céllal is tájékozódni az aktuális ajánlatokról, hiszen a tó környéke már a késő tavaszi időszaktól kezdődően gyakori idegenforgalmi célpont. Az apartmanok kiadásával azonban nem pusztán a nyári hónapokban lehet szép összegeket keresni, hanem az év más időszakaiban is. Egyre többen fedezik fel a Balaton tavaszi és téli arcait is, a hatás pedig elképesztő. A természet szerelmesei számára igazi felüdülés lehet a tó környékén hosszabb időt tölteni. Miért ne tenné ezt akár egész évben?

Az újépítésű ingatlanok között mindenki megtalálja azt a méretűt és elhelyezkedéssel bírót, amely megfelel elképzeléseinek. A Balaton nem pusztán turisztikai helyszín, hanem olyan környezet, mely szabadidős programokban gazdag, és élhető családosok és egyedülállók számára egyaránt.