NDRISZI | HÍREK
Virtuális falu projekt

A Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség partnereivel, így az AGRYA-val együtt pályázatot hirdet 18-26 közötti fiataloknak a Virtuális Falu Programjával kapcsolatosan.

A Program rövid bemutatása

A Virtuális Falu Program egy kísérleti demokrácia fejlesztési program, amely elsődlegesen a falusi közösségek megerősítését célozza. Az élénk közösségi élet egyik fontos eleme annak, hogy a nagyobb közösség és a település is jól működjön, fejlődni tudjon. A falusi közösségek, egyesületek között viszonylag kis számban vannak tisztán ifjúsági közösségek. A már működő közösségek továbbélése miatt azok tevékenységében, vezetésében szükséges az utánpótlás, a fiatalok bevonása. A Virtuális Falu Program azon fiatokat célozza meg, akik már részesei valamilyen formában a helyi közösségek életének és szeretnék ismereteiket, tudásukat fejleszteni. A Program tehát abban kíván segítséget adni, hogy a helyi, falusi közösségek aktív fiatal tagjai felkészültebben tudják ellátni a feladataikat.
A Program három fő részből áll. A Program első részében négy képzésre kerül sor, elsőként 2012. november 23-25. között, majd 2013. februárjában, márciusában és áprilisban. A képzéseken egy elképzelt - virtuális - magyar falu működését vizsgálják a résztvevők.

A pályázatról bővebben a letölthető felhívásban találhatók bővebb információk.

FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 09. 18.
Impresszum