Ha kíváncsi arra, hogy mi mindenre érvényes a casco biztosítás, akkor itt megtudhatja: https://www.biztoshely.hu/casco-biztositas-kalkulator.htmlA már meglévő casco biztosításokat minden évben érdemes felülvizsgálni és a weboldalon áttekinteni a biztosítók ajánlatait. A casco biztosítási kalkulátor 12 biztosító ajánlatát képes listázni 5 perc alatt. Nem szükséges a biztosítóknál sorban állni, hogy információhoz jussunk, hiszen a szakértők és a kalkulátor oldal is mindenben a segítségünkre lesz.

Új gépjármű vásárlása esetén a szalonokban is elérhetők a casco ajánlatok. Fontos tudni, hogy itt csak maximum 3-4 biztosító ajánlatát lehet összehasonlítani, így érdemes szerződéskötés előtt körülnézni. A casco biztosítások segítséget jelentenek autólopás esetén, illetve akkor is, ha saját hibás kár keletkezik a gépjárműben. A kalkulátor kiadja a legjobb ajánlatokat és pontosan listázza, hogy mely helyzetekben tud segítséget nyújtani a kiválasztott biztosítás. A biztosítók által meghatározott önrész két részből áll. A százalékos önrész 25 000 Forint és 1 millió Forint között terjedhet, de ez függ a megvásárolt gépjármű értékétől is. Ha például egy 10%-os és 150 000 Forintos önrész mellett döntünk és a kár meghaladja a 600 000 Forintot, akkor a kár bekövetkeztekor a magasabb összeggel számolnak, azaz a 150 000 Forintos önrészt téríti a biztosító. Mindig azt alkalmazzák amelyik a nagyobb tétel a kárhoz képest.  A https://www.biztoshely.hu/ oldalon pontosan utánajárhatunk ennek a kérdésnek.

A hiteles autók esetében már a bank is előírhatja a casco megkötését, hiszen csak annak megléte esetén nyújtja a hitelt. Még hitelfelvétel előtt érdemes tisztázni ezt a kérdést, hiszen, ha káresemény következik be akkor még gondunk is adódhat, ha nincsen casco a gépjárművön. A casco biztosítások nem tudják követni a hitelek ingadozását, így az is elképzelhető, hogy nem tudja majd teljes mértékben megtéríteni a kárt a banknak. A biztosító mindig a gépjármű aktuális értékéhez mérten téríti meg a kárt. Ha egy több éves autóról van szó, akkor elképzelhető, hogy mélyen. a pénztárcánkba kell nyúlni, hogy kifizessük a bank felé az okozott kárt.