Szerencsére senki nem fog túl nagy nehézségekbe ütközni medence takaró fólia kereséskor, ugyanis egyedi méretre készített darabot is meg lehet rendelni, ha épp nem felelnének meg az alapból kapható méretek. A nagy buborékos medence takaró fólia egyedi méretben is megvásárolható. Sokszor előfordul, hogy a készleten lévő méretek pont nem felelnek meg egy-egy medence letakarásához és ilyenkor a méretre gyártott darabok nagy segítséget jelentenek. A fedett kék színben kapható fólia UV stabil és teljesen vegyszerálló, de ehhez a megfelelő használatnak meg kell felelni. A 2 rétegszámú fólia 1. osztályú minőségben készül akár egyedi méretben is.

A fóliát tekercsben szállítják ki, így igen kevés helyet foglal egészen addig, amíg fel nem használják a tulajdonosok. A buborékos medence fólia sok esetben nyújt segítséget a medence tulajdonosoknak. Amellett, hogy védik egészségét még az élményért is felelősek. Amennyiben nem beltéri és fűtött medencéről van szó, úgy a hőnyerés egy nagyon pozitív tulajdonsága a fóliának. Általában a kültéri medencéket csak a nyári időszakban használják a tulajdonosaik, de nyáron is előfordulhat, hogy kicsit hidegebbre fordul az idő. A hőnyerése azonban ekkor is működőképes amennyiben éri a medencét napsugárzás. Az erős fedett kék szín és a 32 mm-es buborékok segítenek a hőnyerésben.

Az éjszakai lehűlések következtében a fólia szintén ellenáll, hiszen a hőtartása egyedülálló, így, ha bekövetkezik 1-2 hidegebb nap a nyári időszakban a medence vize, akkor is kellemes hőmérsékletű marad. A légpárnákban lévő levegőréteg az ami segíti a hőtartást. A medence takarása szintén fontos tulajdonsága, hiszen az állandó nagytakarításokat így el lehet kerülni. Nem fog belemenni a medencébe a sok rovar és az esetleges lehulló levelek sem érik a medence vizét.  A víz elpárolgása szintén minden tulajdonos ellensége, de a fólia ettől is megvédi a kellemesen langyos medence vizet.