Ha jobban beleásná magát abba, hogy hogyan működnek a nyomkövető szoftverek, akkor érdemes a nyomkovetes.net linkre kattintania. A GPS egy igen fejlett helymeghatározó rendszer, amely képes a 3 dimenziós helymeghatározásra. Sebességmérést, helymeghatározást és időmérést is lehet velük mérni a földön, a levegőben és a vízben is. Méteres nagyságrendű a pontossága, de képes lehet milliméteres távolságok megmérésére is. Ezt a rendszert katonai célokra fejlesztették ki, csak ezután terjedt el a lakosság körében is és tették elérhetővé bárki számára. A civil lakosság körében napról napra többen szerzik be ezt a készüléket.

A nyomkovetes.net weboldalon számtalan rendszer közül választhatunk. Ezek a rendszerek mind eltérőek és más árfekvésben kaphatók. Érdemes alaposan áttekinteni a lehetőségeket és azt kiválasztani, amely a leginkább megfelel kívánalmainknak. Ezeknek az eszközöknek a segítségével kényelmet és biztonságot hozhatunk mindennapjainkba. A nyomkövető készülékek mellett, nyomkövető szoftverek és különféle kiegészítők közül választhatunk. A Coban TK 103 nyomkövető készüléket most 15 000 Forintos áron lehet megvásárolni. Ezt a készüléket általában munkagép vagy autós nyomkövetésre használják. A jármű aktuális pozícióját mintegy 10 másodpercenként jelzi, így biztosak lehetünk abban, hogy mindig tudni fogjuk merre jár a gépjármű. A digitális kimenetnek köszönhetően távolról is el lehet végezni a jármű leállítását.

Milyen GPS nyomkövető szoftverek közül lehet válogatni?

A Coban TK 105 készülék szintén használható munkagépekhez és személyautókhoz. Ez a készülék is 10 másodpercenként továbbítja a jármű helyzetét, és távoli jármű leállítást is alkalmazhatunk. Az előző készüléknél már egy kicsit komolyabb megoldás, hiszen az analóg bemenetre egy üzemanyag-szonda is beszerelhető, amely már képes megmutatni a jármű üzemanyagfogyasztását is. Azok a vállalkozások, amelyek szállítmányozással foglalkoznak ezt a készüléket választják, hiszen számukra fontosak ezek a mérések is. Ezen felül használhatnak sofőrazonosítást és raktérhőmérséklet mérést. Ezek szállítmányozásnál szintén igen fontos információk. A Coban TK 306 OBDII csatlakozóval rendelkezik, így nagyon egyszerű a beüzemelése.