A sokszor havidíjas szolgáltatásként igénybe vehető marketing szakértői tevékenység a laikusok számára néha átláthatatlannak bizonyul. Tény pedig, hogy a megfelelő profi mellett döntve egy közös munka veszi kezdetét, amely során a megrendelő és a szakember együtt dolgoznak az elérni kívánt célokért. Nem véletlen ugyanakkor, hogy egyre többen keresik a valóban igényes munkát végző ügynökségeket, hiszen a hozzáértést megkövetelő online marketing profikra bízásával a weboldal, webáruház tulajdonosa valóban azokra a feladatokra helyezheti a hangsúlyt, amikhez ért.

Egy marketing tanácsadás során az is fontos, hogy kifejtsd, hogy pontosan milyen célokat szeretnél elérni. Ez első körben történhet egy részletes kérdőív kitöltésével, de a személyes konzultáció lényegessége mellett sem érdemes elmenni. A honlapra vonatkozó tényleges adatok megismerése abban mozdíthat előre, hogy a szakember így tisztán látja, milyen mutatókon érdemes változtatni, hogyan kerülhet a site a Google találati listáján előkelő helyre.

Apropó, találati lista! Tudtad, hogy az érdeklődők rendszerint az első oldalon megtalálják azt a szolgáltatást, webshopot, amit keresnek? A cél tehát nem más, mint honlapodat minden szempontból úgy alakítani, hogy az a Google jóindulatát is elnyerje. Ebben az informatív tartalmak elhelyezése kiemelt jelentőséggel bír. A célcsoportodnak megírt, valós és hiteles információkat tartalmazó blog cikkek, termékleírások, PR tartalmak nagymértékben elősegíthetik azt, hogy hiteles forrásként tekintsen az olvasó Rád, és az általad képviseltekre.

Az akár kitöltendő adatlap formájában bekértek, a honlapra vonatkozó tényleges adatok megismerése és a személyes konzultáció egyaránt a helyzet jobb megismerését szolgálják. Az általad elérni kívánt célok megfogalmazása azonban saját feladatod, s ennek jegyében indulhat el a marketing stratégia felépítése, a kampányok támogatása, vagy a korábbi szöveges tartalmak SEO szempontból is megfelelőre cserélése.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a tapasztalat nélkülözhetetlen a területen. Jó ötlet a választani kívánt szakember referenciáinak megismerése, így már alkothatsz egy képet arról, hogy milyen kaliberű munkákban bizonyított a profi. A jobb elérhetőség és a számokban látható eredmények érdekében megéri marketing tanácsadóhoz fordulni.