Az emberek imádják, ha élményeiket megoszthatják barátaikkal, kollégáikkal és idegenekkel egyaránt. Az óriási népszerűségnek örvendő közösségi színtér barátságos szórakozási légkört teremt hasonló érdeklődésűek között.

A közösségi szerencsejáték olyan játék, amely privát körben, ismerősökkel zajlik. A nyilvános kaszinókban történő klasszikus szerencsejáték gyakran idegenek közötti versengés. A közösségi szerencsejáték célja, hogy minden játékos egyenlő eséllyel induljon a győzelem felé. A barátságos meccsen a nyertesek csak a kezdetben elfogadott téteket zsebelhetik be.

A legjobb online kaszinó a legújabb módja lett távoli fogadások megtételének. Mégis, a privát közösségi szerencsejátékok egész biztosan gyorsan terjednek majd a jövőben, hiszen a játékosok egyelőre otthonuk kényelméből játszhatnak.

Deli Péter technológiai szakértő csatlakozik ma hozzánk a közösségi szerencsejáték, valamint a blockchain technológiához való kapcsolatának feltárásában. Péter profilját itt találja.

Közösségi szerencsejáték Magyarországon

Érvényes szerencsejáték-engedélyt szerezni a magyarországi online kaszinók számára kritikus fontosságú. A magyar szerencsejáték-felügyeleti hatóság jogosult ugyanis az engedély nélküli játékoldalakhoz való hozzáférést blokkolni. A magyar internetszolgáltatók nyomon követik az engedély nélküli hirdetéseket, és komoly bírságokat szabnak ki.

Az új rendelkezések kérdéseket vetettek fel a magyar kormány számára, ugyanis ők szeretnének határozni az online szerencsejátékok körének bővítéséről. A tárgyalt játékok között szerepelnek kártyajátékok, lóversenyek és sportfogadás, valamint kaszinó játékok is.

A szerencsejáték-üzemeltetők üdvözlik a játékiparban bekövetkezett változásokat, az online szerencsejátékot ugyanis nem-liberalizált tevékenységnek minősítik. Csak az állami fogadások szervezője vagy az állam által engedélyezett társaságok szervezhetik ezeket a játékgyakorlatokat. Az állam dönti el azt is, hogy mely cégeknek engedélyezi szerencsejáték bonyolítását.

Mindennek következményeként az online kaszinó cégeknek adót és különböző díjakat kell megfizetniük, ellentétben a szárazföldi kaszinókkal. A szabályozás megnehezíti a kívülállók számára a magyar szerencsejáték-piacon való beilleszkedést.

A közösségi szerencsejátékokat nem szabályozzák, és nem tekintik sem törvényesnek, sem illegálisnak Magyarországon – vagyis egy mód arra, hogy a játékosok élvezhessék a kaszinó nyújtotta élményt. A Blockchain technológia pedig biztonságos valuta adatvédelmet biztosít mindehhez.

Kriptopénzek és blokklánc-technológia

A fogadások egyre inkább áttérnek az online platformokra, és a fizetési lehetőségek ezzel egy irányban mozognak. A kriptopénz lassan olyan online kaszinó fizetési formává válik, mint a PayPal vagy az Apple Pay.

A kriptovaluta a blockchain technológia alá tartozik. Lehetővé teszi a névtelen fogadásokat, hiszen nincs szükség dokumentációra vagy számlainformációkra. A felhasználók további előnyt élveznek a gyorsabb befizetések és az alacsonyabb díjak miatt is. Mindez nemcsak olcsóbb, de a fogyasztók számára hozzáférhetőbb.

A Bitcoin számára kifejlesztett Blockchain elszámolja az összes kriptovaluta tranzakciót. Az információk nem másolhatók és törölhetők. A fogyasztók ezt a fajta valutát használhatják a biztonságuk és a magánéletük védelme érdekében is. A felhasználók különösen értékelni szokták, hogy távol maradhatnak a nagy pénzintézetek kíváncsi tekintetei elől.

A Blockchain biztonságosabb játékplatformot kínál tisztességes és átlátható játékfolyamat mellett. A játékosok rengeteg előnyt élvezhetnek ezen a decentralizált piacon a Blockchain technológia használatával. A rejtjelezés átlátható képet mutat az online szerencsejáték-piacról, beleértve a közösségi kaszinókat is.

Közösségi kaszinó barátainkkal

A közösségi kaszinók küldetése egy olyan közös tér kialakítása, ahol a játékosok interakcióba léphetnek egymással. Az online közösségi kaszinók megtalálhatók különböző alkalmazásokban vagy weboldalakon is. Gyakran ingyen játszhatók más felhasználókkal a közösségi oldalakon, például a Facebook pókertermeiben.

A közösségi szerencsejáték és a közösségi kaszinók egyaránt online platformok. Elérhetők okostelefonról és asztali számítógépről is. A különbség az, hogy bármire fogadhatunk, vagy hogy a hagyományos játékokban tétek vannak.

Konklúzió

A közösségi szerencsejáték átjárót kínál a játékosok számára saját platformok létrehozására. Az iparág néhány ponton még vitatható, de az emberek mindentől függetlenül nagyon élvezik. A közösségi kaszinók ajtót nyitnak az emberek előtt, hogy biztonságos, diszkrét és barátságos fogadásokban vehessenek részt.

A Blockchain technológia ideális eszköz a privát online kaszinók számára. A blokklánc mögött rejlő technológia biztosítja a játékosok által kívánt adatvédelmet.

A blokklánc előreláthatólag gyorsan tovább fog fejlődni a magasabb szintű adatvédelmi igény miatt. A otthoni szórakozás további izgalmat rejt, ahogy a szerencsejáték önálló szabadidős tevékenységgé válik.