Közép-magyarországi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
HU-1062 Budapest, Bajza utca 32.
Tel: +36 1 411 3070
Fax: +36 1 411 3071
e-mail: mobilitas@kih.gov.hu
www.kih.gov.hu; www.mobilitas.hu
GALÉRIA
Csobbanj Európával!

Az EU magyarországi tájékoztató irodái az idén nyáron a strandokon is nyitva állnak az érdeklődők előtt. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a hazai Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve 2012. június 23. és augusztus 19. között rendezi meg "Csobbanj Európával!" című programsorozatát az ország strandjain. A roadshow keretében egy Europe Direct-kisbusz járja körbe az egész országot, hogy többszáz ajándék bevetésével az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásaira hívja fel a nyaralók figyelmét. A kisbusz érinti többek között a Balatont és a Velencei-tavat. A program 36 helyszínen 42 napon keresztül zajlik, és eközben fesztiválokon is megjelenik, így például a Sziget Fesztiválon is.

A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről - utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. - ingyenes tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, valamint tudatosítsa, hogy országszerte 16 helyen az év maradék részében is ingyenes tájékoztatást kaphatnak ezekről a kérdésekről a Europe Direct ügyfélszolgálati irodákban.

A program-sorozat három kiemelt témája: az EU célkitűzései 2020-ra, az aktív idősödés, valamint a közös agrárpolitika 50 éve.

Fotópályázat strandbelépőkért!
Hogy a programok még vonzóbbak legyenek, az iskolások számára fotópályázatot hirdetnek az idei év két kiemelt uniós témájában: az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, valamint 50 éves a közös agrárpolitika témákban.
A képeket az Európa Pont Facebook-oldalára lehet feltölteni (a kisebbek szüleik segítségével): http://www.facebook.com/csobbanjeuropaval. Minden résztvevő ajándékot kap, a legjobban sikerült fotókat pedig strandbelépovel jutalmazzák - ezeket a strandokon, a roadshow állomásain kapják meg a gyerekek.

Az esemény-sorozat színes brosúrája a pontos dátumokkal és helyszínekkel:

http://ec.europa.eu/magyarorszag/documents/esemenyek.pdf

További információ:

http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/201206_csobbanj_europaval_hu.htm

 

 

 

 

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 07. 27.
Impresszum