Közép-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda
8200-Veszprém, Budapest út 3.

Levelezési cím:
8200-Veszprém, Pf.: 382

Tel/fax: 88/581-570, 88/581-571

E-mail: kdriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
Navracsics: kultúrateremtő szerep vár a Nemzeti Ifjúsági Tanácsra

A tárcavezető a kétnapos alakuló ülésre egybegyűlt ifjúsági közösségi képviselők előtt arról beszélt, hogy a NIT-nek egyszerre kell az ifjúság számára értékteremtővé és a kultúrát meghonosítóvá, másrészt pedig a döntéshozók számára megkerülhetetlenné válnia. Elmondta, azt akarják elérni, hogy a jövőben az ifjúság kulcsfontosságú és stratégiai kérdéseiről a döntéshozók ne tudjanak dönteni anélkül, hogy a fiatalok reprezentatív szervezetei, képviselői ne tudnák előzetesen elmondani álláspontjukat.
Közölte, az ernyőszervezet azokat a fiatalokat szólítja meg, akik nem a pártpolitikai, ideológiai dimenziókban képzelik el az érdekeik képviseletét vagy a saját jövőjüket. Jelezte azt is, hogy a hivatalos döntéshozókkal való párbeszéd időnként szükségszerűen konfliktusokkal és vitákkal is jár, ám szerinte erre az együttműködésben szükség van.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője is köszöntötte a NIT alakuló ülését: Balog Zoltán arról beszélt, nem mindegy számukra, hogy a fiatalok előtt milyen kép alakul ki a kormányzati politikáról, és az sem mindegy, hogy az ernyőszervezet képviselői milyen érdekeket, képet közvetítenek az ifjúságról a kormányzatnak, az államnak.
A miniszter kitért a fiatalok külföldre való elvándorlására is, és azt mondta, semmi problémát nem látnak abban, ha valaki elmegy tanulni vagy akár dolgozni, de azt szeretnék, ha hazajönnének, és a megszerzett tudást vagy tőkét az itthoni közösség javára hasznosítanák. Jelezte azt is, ez a lehetőség korábban a mostani idősebb generációk számára a határok akkori zártsága miatt nem volt adott.

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 12. 03.
Impresszum