Ezen az oldalon 10 egyszerű lépésben megtanulhat gluténmentes kenyeret sütni. A hozzávalók zömét a Schär pékség webáruházában be lehet szerezni, így pillanatok alatt friss kenyeret tehetünk a családi asztalra. Nem szükséges a boltokban kapható kenyeret fogyasztani, ha mi magunk is el tudjuk otthon készíteni. Nincsen finomabb a frissen sült házi kenyérnél. Ma már senkinek sem okozhat gondot a friss péksütemények elkészítése, hiszen minden hozzávalót meg lehet vásárolni. A széles élelmiszer választék természetesen mindenkinek lehetővé teszi, hogy a gluténmentes pékárukat a boltokban szerezze be, de a friss pékáru mennyei. A gluténmentes étrend követése akár egyszerű is lehet, ha pár szabályt betartunk. Minden olyan ételt ehetünk, amely mentes a gluténtól. Feldolgozott termékekben sokszor előfordulhat, ezért nem árt, ha minden vásárlásnál megfigyeljük a tájékoztatókat.

Az élelmiszerek kiválasztásakor fokozott óvatossággal járjunk el és minden esetben kerüljük el a glutént tartalmazó gabonaféléket és az ezekből előállított termékeket is. Az élelmiszer-adalékanyagok, a kötőanyagok és még az ízesítőanyagok is tartalmazhatnak glutént. Me már minden csomagoláson kötelező a gyártónak vagy a forgalmazónak feltüntetnie a glutén tartalmat. Talán nem is sejtenénk, de a következő élelmiszerekben megtalálható a glutén: zsírszegény termékek, chipsek, kolbász, jégkrém, virsli, a különféle sós ropogtatnivalók, a mogyorós puffancs, a szójaszósz, a marcipán, a csokoládék, a fűszerkeverékek, a ketchup, de még a mustár is.

A glutén jelölésére előírások vonatkoznak, amelyeket be kell tartani minden forgalmazónak. Glutén- és búzaérzékenyeknek, lisztérzékenyeknek ez nagyon fontos információ az élelmiszerek csomagolásán. Mára már a csomagolás nélküli termékek esetén is kötelező feltüntetni ezt az információt, így ha például egy benzinkúton vásárolunk szendvicset, akkor az allergénekről ott is kell tájékoztatást adniuk. Az információt közölhetik írásban, elektronikusan, vagy akár szóban is. Egy élelmiszer csak akkor minősülhet gluténmentesnek, ha 20 mg/kg glutént tartalmaz. A lisztérzékenyek egyesülete egyes termékeknek odaítéli az áthúzott búzakalászt ábrázoló szimbólumot, amelyet szintén fel lehet tüntetni a termékeken.