Az Európai Mobilitás hete rendezvényt a közlekedésügyi minisztérium keltette életre. A jeles alkalomból 250 gyermek érkezett meg a közlekedésügyi minisztérium parkolójába, ahol a legkisebbek is megismerkedhettek az alternatív közlekedési eszközök használatával. A „Mobilitás napja gyerekeknek” rendezvénnyel a minisztérium támogatni kívánja a gyerekek helyes viselkedését a közlekedés kapcsán. A rendezvényen bemutatták a környezetbarát közlekedési formákat és a közlekedési alapok elsajátításában is segítő kezet nyújtottak. Sok gyerek nem ismeri az alternatív közlekedési formákat ezért fontos volt megmutatni nekik, hogy nem csak autóval lehet közlekedni az utakon, hanem használhatnak biciklit, tömegközlekedési eszközöket, esetleg a vasutat, de sétálással is sok helyre el lehet jutni. A minisztérium dolgozói ezen felül a szülőkkel is megismertette az egészséges közlekedési lehetőségeket, amelyek segítségével a gyerekek is sokkal egészségesebben élhetnek, hiszen a különféle eszközök segítenek a környezet védelemben is.

A minisztérium parkolójában hatalmas közlekedési játszóteret alakítottak ki kimondottan a gyerekeknek. A parkolót már a reggeli órákban lezárták, így teljesen biztonságosan ismerkedhettek meg a gyerekek az alternatív közlekedési eszközökkel és a közlekedési szabályokkal. Sok gyereknek lehetősége nyílt kipróbálni a városi biciklizést és annak szabályait. Virtuálisan lehetőségük nyílt egy vonat vezetői fülkéjébe is betekintést nyerni. A Közlekedési Minisztérium emellett számtalan kampányt indít év közben, amelybe minden gyermek bekapcsolódhat. A „Biciklivel iskolába” kampány és a „Biciklibarát iskola” kampány már így is sok gyermeket vonzott.

2018-ban 4 évnyi kihagyás után újraindították a „Bringázz a munkába” kampányt is, ahol a szülők is bekapcsolódhatnak. Országosan több ezer embert mozgatott meg a kampány 2018. májusában. A szervezők megmutatták, hogy könnyedén és nagyon gyorsan be lehet érni a munkahelyekre akár kerékpárral is. 2030-ra a kormány tervei szerint Magyarországnak az egyik legélhetőbb országgá kell válnia. Célul tűzték ki a fővárosi biciklizők arányának növelését. Már jelenleg is 39 százalékos növekedésről számolhatnak be.