Észak-magyarországi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

3530 Miskolc, Mindszent tér 1.
(ITC Székház XII. emelet)

Levélcím:
3530 Miskolc, Mindszent tér 1.

Telefon, fax.: 06-46-506-347, 06-46-506-348
Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai elérhetőek
Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.
Csatlakozz az Ifjúsági Konzultációs Kör csapatához!
Érdekelnek a korosztályodat érintő kérdések, mint például az ifjúsági munka, az önkéntesség, vagy a társadalmi befogadás? Szívesen segítenél abban, hogy a magyar fiatalok véleménye eljusson az uniós döntéshozók felé? Részt vennél egy képzésen, hogy minél több információt megtudhass az Európai Unió fiatalokkal folytatott Ifjúsági Strukturált Párbeszéd 2010-2018-as keretprojektjéről? Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor megtaláltad a neked való helyet! Jelentkezz február 1-ig, hogy Te is az Ifjúsági Konzultációs Kör (IKK) tagja lehess!
Fiatalok társadalmi befogadása - kérdőív ifjúsági szakembereknek
Az online kérdőív kitöltésével hozzájárulhat, hogy a 2013 tavaszán Írországban megrendezendő EU Ifjúsági Konferencián hatékony javaslatokat dolgozhassanak ki a fiatalokat érő kirekesztés vagy hátrányos megkülönböztetés különféle formáinak kezelésére, az ifjúsági munka inkluzív hatásának erősítésére, szakmai sztenderdjeinek kialakítására e téren!
Mit gondolnak a fiatalok társadalmi befogadásáról? Felhívás fókuszcsoportos beszélgetések lebonyolítására
Vegyen részt a fiatalok társadalmi befogadásáról szóló konzultációban fókuszcsoportos beszélgetés szervezésével. Ezzel hozzájárul a strukturált párbeszéd ír körének nemzeti konzultációihoz és képviseli a magyar fiatalok érdekeit az őket érintő EU-s döntéshozatali folyamatokban.
„A jövő GYÖKerei a ma és a tegnap” - GYERMEKÖNKORMÁNYZATI TALÁLKOZÓ
A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (a továbbiakban: GYIÖT) a Levéli Gyermekönkormányzattal együttműködve találkozót szervez azon fiatalok számára, akik szívesen gondolkodnak arról, hogy a hazai gyermek és ifjúsági önkormányzatoknak milyen megjelenési lehetőségeik vannak nemzetközi programokon; hogyan építhetnek nemzetközi kapcsolatrendszert, továbbá érdeklődnek aziránt, hogy a jövőben szerveznének, vagy részt vennének nemzetközi programokon.
DUE - Tehetségkutató diákmédia pályázat 2013
A Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) pályázatot hirdet "DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2013" címmel. 8 kategóriában várják a pályázatokat 25 év alatti fiataloktól. A pályaműveket a kategóriákon belül három korcsoportban értékelik: általános iskola, középiskola és felsőoktatás. Az elnyerhető támogatások összértéke 1,5 millió forint. A pályázatok beadási határideje: 2013. március 15., a Magyar Sajtó Napja.
Indul a Szóval?! - Országos Vitaverseny 2013
A Szóval?! Országos Vitaverseny az év egyik legizgalmasabb tanulmányi vetélkedője, melyben középiskolás fiatalok vehetnek részt. Ez a verseny sportot űz a vitázásból – itt a legjobban vitázó fiatalok értékes jutalmakra válthatják az érveiket. Ha már rutinos vitázó vagy, akkor azért, ha még csak most ismerkedsz a műfajjal, akkor pedig azért érdemes belevágnod és versenyezned az értékes nyereményekért! A Vitaversenyre középiskolás csapatok jelentkezhetnek. Minden csapatnak három vitázóra van szüksége és egy felkészítő tanárra, aki segíti a csapatot a versenyzésben és a felkészülésben.
Ifjúsági referensek figyelem!
Az NCSSZI, valamint a KIH Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az ifjúsági referensek országos listáját frissíti, amelynek célja, hogy az ifjúsági területen történő szervezeti vagy személyi változások ellenére, az ifjúságszakmai hírek minél több szakemberhez eljuthassanak. Szeretnénk felvenni a listába az ifjúságsegítő tevékenységet végző rész-és teljes állásban, akár önkormányzati, akár civil foglalkoztatású kollégákat is.
Megalakult a Nemzeti Ifjúsági Tanács
A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2012. november 30. - december 1-jén megrendezésre került Alakuló ülésén megválasztotta első elnökét és elnökségét. Kultúrateremtő és érdekérvényesítő szerep vár a most megalakuló ifjúsági ernyőszervezetre, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsra (NIT) a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint.
Idén is EVS Live!
December 6-7-én ismét EVS Live! rendezvény izgalmas programokkal: kampány-nyitóval, szakmai műhelyekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, civil szervezetek terével, filmvetítéssel, könyvbemutatóval.
Szövetség az ifjúságért 2012. - Pályázati eredmények
Örömmel értesítjük a Pályázókat, hogy az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. által 2012. 10.01. napján megjelentetett AMÉ-12 kódszámú „Szövetség az ifjúságért” – 2012. A fiatalok és a család éve című pályázati kategóriában a Bíráló Bizottság meghozta döntését. A pályázati kategóriában 122 véglegesített pályázat érkezett be, amelyből 101 pályázat felelt meg a formai követelményeknek. Az Bíráló Bizottság 23 pályázatnak ítélt támogatást.
NIT elnök és elnökség választás
A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2012. november 30.-december 1-jén megrendezésre kerülő Alakuló ülésén megválasztja első elnökét és elnökségét. A kinevezés 2013. december 31-ig szól. Jelentkezni lehet 2012. november 26., hétfő éjfélig.
NIT alakuló ülés
A Nemzeti Ifjúsági Tanács alakuló ülése 2012. november 30. és december 1. között kerül megrendezésre a Budapesti Európai Ifjúsági Központban. Az alakuló ülés során lehetőség nyílik az alapszabály megvitatására, annak végső elfogadására, valamint az első elnökség megválasztására.
Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság aktuális felhívásai
Mellékletként közöljük a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság aktuális felhívásait és az ezekhez kapcsolódó mellékleteket.

Korábbi hírek (tovább)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is
Impresszum