Észak-magyarországi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

3530 Miskolc, Mindszent tér 1.
(ITC Székház XII. emelet)

Levélcím:
3530 Miskolc, Mindszent tér 1.

Telefon, fax.: 06-46-506-347, 06-46-506-348
Önkéntes munka Magyarországon - konferencia

A konferencia célja az önkéntes munka statisztikai mérési lehetőségeinek bemutatása annak a fényében, hogy e tevékenység egyre nagyobb jelentőségű, mind az egyének fejlődése, mind a társadalom szempontjából.

Időpont:
2012. november 13., 14:00 - 18:00
Helyszín: Központi Stat isztikai Hivatal Keleti Károly-terem, 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5-7. I. em.

Az önkéntes munkavégzésnek - gazdasági hasznosságán túlmenően - fontos szerepe van a társadalmi kohézió erősítésében is. Természetesen az etikai, morális értékek nehezen mérhetőek, ebből következően mérésükre számtalan kísérlet létezik. Egy országon belül is többféle kutatás, adatfelvétel igyekszik megragadni az önkéntesség valamelyik dimenzióját. Az önkéntesség mérésében mérföldkőnek tekinthető az a 2011-ben elfogadott ILO-ajánlás, amely alkalmazás esetén a jövőben nemcsak az egyes országok adatforrásait gazdagítja, hanem alkalmas lesz rendszeres nemzetközi összehasonlításokra is.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a - mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével - 2012. november 9-ig szíveskedjen a kommunikacio@ksh.hu címen jelezni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk.

Szervező: Központi Statisztikai Hivatal és az Önkéntes Központ Alapítvány

 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap_Önkéntes munka Magyarországon-konferencia.doc

onkentes munka _konferencia-program.pdf

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 11. 07.
Impresszum