Észak-magyarországi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

3530 Miskolc, Mindszent tér 1.
(ITC Székház XII. emelet)

Levélcím:
3530 Miskolc, Mindszent tér 1.

Telefon, fax.: 06-46-506-347, 06-46-506-348
Szervezetek, csoportok bemutatkozása
Az Észak-magyarországi régió két DIA koordinátorával egy-egy projektet választottunk ki. Miskolcról a Mágnes Csoportot, akik elsősorban hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkoznak illetve Nógrád megyéből a Civildió Egyesületet, földrajzilag hátrányos helyzetük miatt. Mindkét szervezet már tevékenyen részt vett DIA programokban és fontosnak tartották, hogy a Fiatalok Lendületben Program ifjúsági kezdeményezések alprogramja támogatásával egy nagyobb és összetettebb projektet valósítsanak meg. Maga a folyamat a RISZI és DIA regionális koordinátorok között egy újfajta együttműködést eredményezett, rendszeresebbé tette az eddigi kapcsolattartást.
 
A DIA részéről a potenciális csoportok kiválasztása, felkészítése és mentorálása jelentette a támogatást. A RISZI pedig a Fiatalok Lendületben Program és nem-formális tanulás megismertetése illetve a pályázati tanácsadás kapcsán kapott szerepet. Lényeges volt a fiatalok ötleteinek az alprogramhoz való simítása is. A civildiós fiatalokkal a földrajzi távolság miatt egy találkozó jött létre, esetükben a telefonos és az emailes kapcsolattartás volt inkább meghatározó. A Mágnes Csoportnál inkább a személyes találkozók domináltak. A folyamat eredményeként a miskolci fiatalok június elsejével adtak be pályázatot, a diósjenőiek ezt szeptemberben tervezik majd megtenni.
 
 
nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 03. 21.
Impresszum