Láncfűrész vásárlás előtt állsz? Szeretnéd tudni, hogy mi a különbség az egyes típusok között? Olyan fajtát választanál, amely egyéni igényeidnek és pénztárcádnak egyaránt megfelel? A tapasztalatok azt mutatják, hogy az előzetes tájékozódásnak köszönhetően még a laikusok is otthonosabban mozognak a területen, s így sikerülhet az ideális készüléket kiválasztani.

A legtöbben azzal a kérdéssel szembesülnek, hogy benzinmotoros vagy elektromos változat mellett döntsenek. Ugyan a benzinmotoros erősebb, dinamikusabb az elektromos változatnál, ez utóbbi viszont csendesebb, tisztább. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen különbségek vannak a különféle elektromos láncfűrészek között, akkor megér egy pillantást a profibarkacs.hu weboldala.

Az elektromos láncfűrész kitűnő választás azok számára, akik helyhez kötötten szeretnék azt alkalmazni, és nem mindegy számukra, hogy milyen tisztán dolgoznak. A benzinmotorosnál jelentősen halkabb a konstrukció, és nem kell az égéstermékkel vagy a benzin bűzével sem szembesülni. Érdemes azt is tudni, hogy belső terekben kizárólag az elektromos változat alkalmazható, ha tehát ilyen terveid vannak, akkor a benzinmotoros egyáltalán szóba sem jöhet.

Fontos információ lehet az is kezdő láncfűrész vásárlóknak, hogy a láncvezető hosszának arányban kell lennie a készülék teljesítményével. Otthoni felhasználásra rendszerint elegendő szokott lenni a 35 centiméteres láncvezető, ez gallyazásra kiválóan alkalmas. Abban az esetben, ha kisebb fákat is szeretnénk esetleg kivágni, akkor legalább 30-40 centiméter átmérő javasolt. Nagyobb munkákra a 40 centiméter, vagy annál nagyobb méret javasolt.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a minőségi márkák mellett érdemes letenni a voksot. Nem ritka, hogy az ismeretlen gyártóktól származó eszközök indokolatlanul hosszú pengével rendelkeznek, ám a motor teljesítménye nem igazodik ahhoz. A végeredmény nem más, mint a készülék túlterhelése és meghibásodása. Sok múlik a fűrészlánc minőségén, méretén, ennek is igazodnia kell az elvégzendő feladatokhoz.

Az elektromos láncfűrész elsősorban akkor ajánlott, ha mindössze napi 1-2 órát szeretnénk használni azt. Minél nagyobb teljesítménnyel rendelkező típust választunk, annál hosszabb ideig használhatjuk a nap folyamán. Az online rendelés kényelmes módot kínál arra, hogy a szükséges eszközt egyszerűen és gyorsan beszerezhesd.