Dél-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
Dél-dunántúli RISZI
7621 Pécs, Rákóczi u. 55.

Telefon: 72-520-532

E-mail: ddriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
„Önkéntes munka Magyarországon” - konferencia a Központi Statisztikai Hivatal és az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében

A Központi Statisztikai Hivatal és az Önkéntes Központ Alapítvány „Önkéntes munka Magyarországon" címmel 2012. november 13-án konferenciát rendez Budapesten, a KSH Keleti Károly termében (1024 Bp. Keleti Károly u. 5-7., I. em.).

A konferencia célja az önkéntes munka statisztikai mérési lehetőségeinek bemutatása annak a fényében, hogy e tevékenység egyre nagyobb jelentőségű, mind az egyének fejlődése, mind a társadalom szempontjából. Az önkéntes munkavégzésnek - gazdasági hasznosságán túlmenően - fontos szerepe van a társadalmi kohézió erősítésében is. Természetesen az etikai, morális értékek nehezen mérhetőek, ebből következően mérésükre számtalan kísérlet létezik. Egy országon belül is többféle kutatás, adatfelvétel igyekszik megragadni az önkéntesség valamelyik dimenzióját. Az önkéntesség mérésében mérföldkőnek tekinthető az a 2011-ben elfogadott ILO-ajánlás, amely alkalmazás esetén a jövőben nemcsak az egyes országok adatforrásait gazdagítja, hanem alkalmas lesz rendszeres nemzetközi összehasonlításokra is.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a - mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével - 2012. november 9-ig szíveskedjen a kommunikacio@ksh.hu címen jelezni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk.

Jelentkezési lap_Önkéntes munka Magyarországon-konferencia.doc (34 kB)
onkentes munka _konferencia-program.pdf (197 kB)

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 11. 06.
Impresszum