Dél-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
Dél-dunántúli RISZI
7621 Pécs, Rákóczi u. 55.

Telefon: 72-520-532

E-mail: ddriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
Fiatalok Európában - Tanulmányi Verseny 2012/2013

A Sopianae Ifjúsági Egyesület a nemzetközi Europe Direct Információs Hálózat Baranya Megyei Információs Pontjának szakmai támogatásával tanulmányi versenyt hirdet a Dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy, Tolna megye) általános- és középiskolás fiataljai részére. 

A verseny elsődleges célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel az Európai Unió történetét, működését, az „öreg kontinens" történelmében betöltött szerepét. A program során megismerhetik az unióhoz kapcsolódó, a korosztály életét meghatározó lehetőségeket, illetve megismerkedhetnek az Európai Unió leendő 28. tagállamát, Horvátországot is.

A versenyre két kategóriában lehet nevezni:

- I. kategória: 7-8-9. osztály
- II. kategória: 10-11-12. osztály

A versenyre 3 fős csapatok jelentkezhetnek, a csapatok munkáját egy kapcsolattartó személy koordinálja, aki lehet a csapat valamely tagja, vagy felnőtt felkészítő.

A megmérettetés öt fordulóból áll. A fordulók során a csapatoknak egy-egy 30 kérdésből álló feleletválaszolós tesztsort kell megoldaniuk, melyet a verseny internetes felületéntehetnek meg. A fordulók lezárásáról, indulásáról folyamatosan, e-mailen tájékoztatják a résztvevőket.

A fordulókat 2012. november 5-től kéthetente teszik közzé (tanítási szünetek ideje alatt nincs forduló). Az internetes fordulók után, tavasszal kategóriánként a legjobb csapatokkal döntőre kerül sor, melyet Pécs városában tartják.

Nevezési határidő: 2012. november 4. 

Nevezés és további információk: http://www.fiatalokeuropaban.eu/

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 10. 09.
Impresszum