Dél-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
Dél-dunántúli RISZI
7621 Pécs, Rákóczi u. 55.

Telefon: 72-520-532

E-mail: ddriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
“CREA(C)TION” “Média-műveltség” (social, digital media literacy) képzés a fiatalok aktív részvételének megerősítéséért

A "Crea(c)tion " tréning elsősorban azon fiatalokat célozza meg amelyek civil szervezeteknél folytatnak tevékenységet vagy pedig közösségi ügyek bonyolításában szereztek tapasztalatot.

Időpont: 2012. október 23-31.

Jelentkezési határidő: 2012. október 10.

Helyszín: Szováta/Románia, Erdély

A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO,) emberjogi szervezet, nemzetközi képzést szervez, "Fejlődj és támogasd közösséged /E-volve and get involved" címmel. A képzés során a résztvevők elsajátítják azokat a szükséges és sajátságos ismereteket, amelyek elengedhetetlenek az elektronikus médiában való jártasság kialakításához, kiemelt hangsúllyal az online bloggolás, és a közösségszervezésen. Mindezzel párhuzamosan, a résztvevők megfelelő probléma-kezelési képességet szereznek, valamint támogatást kapnak abban is, hogy sikerrel tudjanak bekapcsolódni a közösségük életébe, megismerik, hogyan lehet online módszerekkel különféle érdek-érvényesítő akciókat, kampányokat kezdeményezni és levezetni.
A képzés támogatója, az Európa Bizottság, Fiatalok Lendületben Programja.

A képzés során a résztvevők olyan új készségeket, képességeket sajátítanak el, amelyek segítségével könnyebben megérthetik, használhatják az internet és az egyéb elektronikus média eszköztárát azzal a céllal, hogy aktívabb állampolgárokká válhassanak. Ezáltal akár új célokat tűzhetnek ki a szervezetüknek, ahol tevékenykednek, valamint olyan magatartásokat alakíthatnak ki, vagy mélyíthetnek el, amelyek elengedhetetlenek a demokratikus és nyílt társadalmak működéséhez, mint például a másság elfogadása, a kölcsönös tisztelet, tolerancia, kritikus gondolkodás és megfelelő kommunikáció.

A képzést kizárólag angol nyelven tartjuk! Ennek következtében a jelentkezőknek, a jövőbeli résztvevőknek, megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkezniük. Pánikra nincs ok, hiszen a jelöltek közül egyiknek sem anyanyelve az angol, tehát bízzatok a nyelvi képességeitekben és készüljetek fel arra, hogy kommunikációs képességeitek fejlesztésére is nyílik lehetőségetek.
A mellékletben található a jelentkezési lap.
A képzés ingyenes, a szállás és étkezés költségeit, a fentebb nevesített projekt keretei között a CEMO biztosítja.
Az esedékes, utazási költségek térítését 70%-ban a projekt fedezi, melyet a képzés végén, a megfelelő dokumentumok bemutatása után banki átutalással teljesítjük.
Fontos: Országonként eltérő utazási költségkeret áll rendelkezésre, ezért mielőtt a jegyek megvásárlásra kerülnek egyeztetni szükséges a szervezőkkel.
A képzést az Outward Bound Nemzetközi Ifjúsági Központ székhelyén, a Május 1-je utcában, Szováta csendes külterületén tartjuk, egy csodálatos hegyi patak mentén húzódó völgyben, távol mindenféle városi zajtól.
(http://outwardbound.ro/index.php?area=22&language_id=1&page_id=85)
A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapokat e-mailben az alábbi címre várjuk: szalasi.orsolya@cemo.ro
A kiválasztott jelentkezőknek részletes tájékoztatást küldünk a képzésről. További tájékoztatásért, forduljatok bizalommal Szálasi Orsolyához (Orsi), aki a képzés szervezési ügymenetéért felelős, a már fentebb megadott email címen vagy telefonon: +40-770-908264, munkanapokon, 9-16 óra között.

Appl Form _CREACTION.doc
CREACTION CALL_HU.doc

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 10. 03.
Impresszum