Dél-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
Dél-dunántúli RISZI
7621 Pécs, Rákóczi u. 55.

Telefon: 72-520-532

E-mail: ddriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
ALUDJ MÁSKOR

Szeptember 29-30-án került megrendezésre nagybajomban az „Aludj Máskor - II. Somogy megyei 24 órás vetélkedő". A 12 középiskola diákjai számtalan versenyszámban mérhették össze tudásukat, kreativitásukat, sport és művészi készségeiket. A rendezvény szervezője a Nagybajomi Ifjúsági Kör Egyesület és a Nagybajomi Református Egyházközség, a kivitelező játékszervezők pedig a Diadém Rendezvényiroda Győrből.

A játék erőssége, hogy a csapatok hosszú idővel a verseny előtt elkezdenek készülni a programra, mert számos feladat előzi meg a versenyt magát, melyet a verseny elején már le kell adni, illetve jó néhány produkció van, amelyet a verseny során be kell mutatni. Ennek a folyamatnak az eredményeként a csapatok már jól összeszokottan, felkészülten, egymásra hangolódva érkeznek. A kitartó, alapos felkészülés, az összeszokott csapat, az egymásban bízó, egymásra számító csapattagok - legyen az bár diák, tanár, vagy szülő - rendkívül színvonalas produkciókat eredményeztek, hogy a zsűrinek bizony nehéz dolga volt a pontozásnál. Bizton számíthatunk arra, hogy a programban együtt dolgozók számára életre szóló élményt, tapasztalatot és erős kapcsolatokat ad a program. A rendezvény alatt több kifejezetten érték orientált feladat is volt, melynek megoldása számos csapatnál komoly érzékenységről tett tanúbizonyságot. Ilyenek voltak pl. a bábműsorok, melyeket a legjobb csapatok bemutattak a helyi gyermekotthon lakóinak, és - az otthon vezetőjének beszámolójából tudjuk, hogy - megható, ihletett pillanatok jöttek létre az előadások alatt. A másik a házasságot népszerűsítő plakátok elkészítése volt, ahol egyes alkotások túlmutattak a közhelyszerű megközelítéseken, életbölcsességeket és valódi értékeket mutattak fel, nemegyszer gyönyörű művészi színvonalú alkotásokban vagy jó humorral.

Estére igazi fesztiváli hangulat lett, amikor a csapatok produkcióihoz más csapatok is beszálltak bulizni, sőt még a zsűri tagjait is sikerült megtáncoltatni. Minden iskolának megvannak a maga tehetségei. Olyan produkciókat láthattunk, ami népszerű tehetségkutató programokban is megállnák a helyüket. Sőt! De az igazi érték a csapatok együttműködésében, a közös erőfeszítésekben és ennek eredményeként létrejött produkcióban mutatkozott meg.

Hajnalra bizony elfáradtak a résztvevők, de ahogy közeledett a végkifejlet úgy kaptak újabb és újabb lendületet, hogy a végén szinte extázisig fokozódjon a hangulat.

 

Eredmények:

1. Toldi csapata - Kaposvár

2. Mátyás Király Gimnázium - Fonyód

3. Bajomifi csapata - Nagybajom

A Marcali Berzsenyi csapat által készített képek:

http://www.marcaliportal.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5891%3Aaludj-maskor-hatodik-lett-a-berzsenyi-&catid=2%3Aaktualis

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 10. 03.
Impresszum