Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
Strukturált Párbeszéd kérdőív az ír EU-elnökség prioritásaihoz kapcsolódóan

„Szerintem a társadalmi befogadás kifejezés annak biztosítása, hogy minden ember képes a társadalomban való részvételre, függetlenül annak háttérétől vagy a sajátos jellemzőitől, akár legyenek azok faji, nyelvi, kulturális, nemi, fogyatékosság, társadalmi státusz, az életkor, vagy egyéb tényezők. Rövidebben, minden ember egyenlő eséllyel való részvétele a társadalomban. Annak érdekében, hogy ezt a célt elérjük, az élet minden területén foglalkozni kell vele, mint például az oktatás, a foglalkoztatás, a szabadidő, és az állampolgárság. A befogadó társadalom, az én definícióm szerint azt jellemzi, hogy tartsuk tiszteletben minden egyénnek és a társadalomnak az azonosságát és a jogait, valamint kötelességeit.”

(Surányi Ádám – A TÁRSADALMI BEFOGADÁS – MI AZ? definíciós játékra beküldött nyertes meghatározás)

 

A strukturált párbeszéd lényege, hogy a fiatalok véleménye alapján párbeszéd jöjjön létre az őket érintő kérdésekben a döntéshozókkal helyi és európai szinten. Ezzel lehetőség nyílik a fiatalok, így a Te igényeid közvetítésére és a tapasztalatcserére is, valamint átfogó intézkedések és ajánlások elfogadására.

Az ír EU-elnökség időszakában, 2013 első félévében, előtérbe kerül a fiatalok társadalmi befogadása általában, valamint az ifjúsági munka szerepe a fiatalok társadalmi befogadásának előmozdításában. A párbeszéd végén kapott eredmények, példák támpontot nyújtanak ahhoz, hogy megfelelő intézkedésekkel, szabályokkal elő lehessen segíteni az EU tagállamokban a fiatalok társadalmi befogadását, így akár a jövőben a Tiédet is!.

Hallasd Te is a hangod, mondd el a véleményed, légy kritikus! Járulj hozzá, hogy a 2013 tavaszán Írországban megrendezendő EU Ifjúsági Konferencián hatékony javaslatokat dolgozhassanak ki az európai, köztük a magyar fiatalok és nem utolsósorban a Te válaszaid alapján!

Töltsd ki kérdőívünket az alábbi LINKEN .

Kövesd a Szólj bele oldalakat (www.szoljbele.hu és facebook.com/szoljbele) a konzultáció magyar (február 18-tól) és európai (március 13-tól) eredményeinek megismerése érdekében valamint küldj egy emailt (Karvalits Ivett - Eurodesk hálózat, karvalits.ivett @ mobilitas.hu) ha ezekről emailben szeretnel értesülni, a válaszadás ettől még anonym. Köszönjük a véleményedet!

Ifjúsági Konzultációs Kör

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2013. 01. 18.
Impresszum