Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
Csatlakozz az Ifjúsági Konzultációs Kör csapatához!

Érdekelnek a korosztályodat érintő kérdések, mint például az ifjúsági munka, az önkéntesség, vagy a társadalmi befogadás? Szívesen segítenél abban, hogy a magyar fiatalok véleménye eljusson az uniós döntéshozók felé? Részt vennél egy képzésen, hogy minél több információt megtudhass az Európai Unió fiatalokkal folytatott Ifjúsági Strukturált Párbeszéd 2010-2018-as keretprojektjéről?

 

Ha a három kérdés közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, akkor megtaláltad a neked való helyet!

Jelentkezz, hogy Te is az Ifjúsági Konzultációs Kör (IKK) tagja lehess, és ezáltal bekapcsolódj az ír-litván-görög EU Trió elnökség alatt zajló ifjúságpolitikai folyamatokba nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt! A trió elnökségek átfogó témát határoznak meg az ifjúságpolitika területén, amelyen belül minden elnökséget betöltő ország külön-külön témakör mentén dolgozik. A jelenlegi trió témája a társadalmi befogadás, ezen belül az írek a minőségi ifjúsági munkával foglalkoznak, a litvánok azokkal a fiatalokkal, akik nem vesznek részt oktatásban, képzésen és munkanélküliek, a görögök témaköre pedig a kultúra és vállalkozások.

 

Amit a részvételi lehetőség nyújt:

o találkozás és együttműködés más fiatalokkal

o tapasztalatszerzés hazai és nemzetközi szinten (pl. részvételi lehetőség az ír, litván vagy görög EU Ifjúsági Konferencián, nemzetközi képzéseken és kezdeményezésekben)

o ismeretek az Európai Unió ifjúsági ügyeivel kapcsolatban

o képzés a Fiatalok Lendületben Program lehetőségeiről és a konzultációkban való részvételhez kapcsolódóan

o Az Ifjúsági Konzultációs Kör munkájában való részvétel kifejezett anyagi juttatással nem jár

 

A jelentkezés feltételei:

o 18-30 év közötti életkor

o társalgási szintű angol nyelvtudás

o jó kommunikációs készség o jó szervezőkészség

o kreativitás

o kapcsolat fiatalok csoportjaival

o érdeklődés a fiatalokat érintő témák iránt nemzeti és európai szinten egyaránt

 

A jelentkezésnél előnyt jelent:

  o civil szervezeti háttér

o kortárssegítői tapasztalat

o jártasság webes alkalmazások használatában

o újságírói véna

o alapismeretek az Európai Unióról

 

Mi is az az IKK?

Az IKK egy 2010-ben létrejött, fiatalokból álló informális csoport. Célunk a fiatalok véleményének közvetítése az uniós döntéshozók felé, valamint az informálásuk az uniós lehetőségekről. Minden EU-elnökségi félév során ifjúságkutatókkal és az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportjának (National Working Group) tagjaként közreműködünk az éppen aktuális elnökséget adó ország ifjúságpolitikai témájának feldolgozásában és a hazai, nemzeti konzultációk lebonyolításában; online lekérdezést folytatunk, ifjúsági szakmai szereplőkkel és fiatalokkal történő fókuszcsoportos beszélgetéseket és mini-interjúkat bonyolítunk le, eredményeket elemzünk, valamint hozzájárulunk az országjelentés elkészítéséhez és annak külső kommunikációjához.

 

A jelenlegi ír témakörhöz, a társadalmi befogadáshoz kapcsolódó kérdőívünket itt (http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed-kerdoiv-az-ir-eu-elnoekseg-prioritasaihoz-kapcsolodoan)  találjátok, aminek kitöltésével Ti is hozzájárulhattok, hogy a kérdéssel kapcsolatos véleményetek eljusson az uniós döntéshozók felé.

 

Az Ifjúsági Konzultációs Kör tagjai számára egy napos bevonó képzést tartunk trénerek közreműködésével, amire előreláthatólag február első felében kerül sor.

 

Ha Te is szívesen csatlakoznál egy aktív, kreatív és érdeklődő fiatalokból álló csoporthoz, akkor küldd el 2013. február 1-ig az önéletrajzodat és a maximum 300 szavas motivációs leveledet a következő e-mail címre: agnes.fulep@ikkor.eu.

Forrás: Ifjúsági Konzultációs Kör

Web: www.ikkor.eu

Facebook: http://www.facebook.com/ifjusagi.konzultacios.kor?fref=ts

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2013. 01. 18.
Impresszum