Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
NAKVI - Közösségi animátor képzési felhívás

Elsősorban az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek munkatársai részére indít akkreditált, 40 órás közösségi animátor képzést 2013 februárjában a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet.
FAT lajstromszám: AL-2429
FINY szám: 01-0320-05


A KÉPZÉS CÉLJA:

Olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) munkatársainak, mely a mindennapi munkához, a szolgáltatásfejlesztéshez nyújt aktuális ismereteket, amely felkészíti őket arra, hogy a településük aktív közösségével együtt úgy alakíthassák ki az integrált közösségi és szolgáltató terének feladatait, szolgáltatásait és térszerkezetét, hogy az a helyi igényekre, szükségletekre reagálva, fenntartható módon szolgálja a szolgáltatást igénybe vevők elvárásait, szükségleteit.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA:

Az IKSZT munkatársak, vidékfejlesztő szakemberek, akik képesek alkalmazni tevékenységük során a jogszabályi előírásokat, ismerik a vidékfejlesztési támogatások rendszerét. Részt vesznek a térségi vidékfejlesztési módszerekben, kapcsolatot tartanak a település gazdasági szférájával, egyeztetnek a szakhatóságokkal, elősegítik a település saját erőforrásainak felismerését és kiegészítését külső erőforrásokkal. Képesek kapcsolatot teremteni a helyi közösségekkel, együttműködni a vidékfejlesztő és közösségfejlesztő szakemberekkel és a médiával. A megismert jogszabályi alapok alkalmazását képesek kiterjeszteni a programszervezés és a közösségfejlesztés területeire, továbbá ismereteket szereznek a közösségfejlesztés módjairól, az önszerveződés és a csoportok motivációiról.

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA: 2013. február - március (összesen 40 kontakt óra)
A csoportok minimum 15 fő jelentkezése esetén indíthatók meg, egy csoport maximum létszáma 25 fő. A képzés résztvevőinek száma korlátozott, a jelentkezések sorrendjében történik a jelentkezések rögzítése, feldolgozása és befogadása.

KÉPZÉSI IDŐPONTOK: hétfő vagy csütörtök (igény szerint), 09.00 – 17.00, összesen 5 alkalom (5 x 8 tanóra).

KÉPZÉSI HELYSZÍNEK: A jelentkezések számától és a jelentkezők igényétől függően a választható/lehetséges képzési helyszínek: Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Győr, Szeged, Keszthely, Pécs, Szekszárd, Kaposvár, Gyomaendrőd.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2013. január 25. (péntek) 14.00 óra

További információk elérhetőek a NAKVI honlapján ITT .
Forrás: NAKVI


 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2013. 01. 18.
Impresszum