A koronavírus járvány az elmúlt közel két évben mindannyiunk életében változásokat hozott. Olyan kifejezésekkel ismerkedtünk meg, melyekről soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer bármi közünk lesz hozzájuk. A PCR tesztelés, a vakcina-turizmus, vagy például az ellenanyag termelése mind olyan területek, melyek mellett a mai kor embere egyszerűen nem mehet el. Míg a PCR teszt az aktuális fertőzés kimutatására alkalmas, addig a szervezetben jelen levő ellenanyag szintjének mérése más szempontokból lényeges.

A COVID fertőzöttség nem minden esetben jár együtt tünetekkel, sokan teljesen tünetmentesen vannak túl a betegségen. Természetesen a dolog egészségügyi kockázatai mellett sem mehetünk el, hiszen aki ténylegesen megbetegedik, s nem oltatta magát, nagyobb veszélyben van, s kerülhet akár kórházba is. A betegségen átesettek és az oltottak számára is fontos kérdés, hogy vajon mennyi ellenanyag található meg szervezetükben. Ennek kimutatására alkalmas a Centaur teszt. Mikor érdemes elvégeztetni? Milyen haszna van annak, ha erre is magán úton költünk?

A Centaur teszt kiválóan alkalmas a védettségi szint kimutatására, ami akár a védettségi igazolvány igénylésében is kiemelt szereppel bír. Napjaink egyik lényeges kérdése az, hogy felvegyük-e a harmadik oltást, s mikor a leginkább ajánlott az. Vannak, akik attól tartanak, hogy egy tünetek nélküli fertőzésen átesve akár többet is árthat a dolog, mint amennyit használ. Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris egymásnak ellentmondó információkkal, véleményekkel találkozhatunk. Hogyan igazodjunk el ebben a zűrzavarban? A megbízható tesztelési formák nyilvánvaló információkkal szolgálnak egészségi állapotunkat illetően. Ha még többet szeretnél tudni a Centaur tesztről és az eredményeinek az értelmezéséről, akkor mindenképp érdemes szétnézned a Margit Laboratórium weboldalán.

Napjain komoly problémája az átoltottság kérdése. Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, hogy szükséges-e, hány oltásig menjünk el. A félelmek eloszlatásának megbízható eszköze lehet a Centaur teszt, melynek köszönhetően tényleges információkat kaphatunk az immunrendszer állapotáról, a keringő antitestekről. Az egészség megőrzése minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap manapság. A tesztelés és tünetek esetében a betegség felismerése rendkívül lényegesnek bizonyulnak, így a szükséges vizsgálatok elvégzése mellett nem érdemes elmenni.