A nőiség megélése korosztálytól függetlenül nehézkes dolog lehet. Amennyi szépsége van annak, legalább annyi problémával és egészségügyi kockázattal kell szembenézni. A hagyományos orvostudomány is elismeri az életmód szerepét az egészségügyi panaszok kialakulásában, valamint annak enyhítésében. Ugyan sokszor valóban nélkülözhetetlen az orvosi segítség, de számos olyan helyzet is adódik, amikor a befelé figyelés és az életmódváltás együttesen meghozhatják a várt változásokat.

 

A változásműhely.hu weboldalon többet olvashatsz arról, hogy kinek milyen tapasztalata volt az Aviva tornával. Ez a mozgásforma speciálisan a nemiséggel összefüggő problémák és betegségek megszüntetésére irányul, kifejezetten az érintett területeken vérbőséget okozó terápiás gyakorlatokkal. S hogy milyen panaszok esetén érdemes a hasonló megoldásokon elgondolkodni?

 

Napjainkban minden korábbinál több nőt érintenek a pajzsmirigy betegségek és a hormonális problémák. Ezek sajnos az egész életminőségre rányomhatják bélyegüket, ráadásul meddőséget vagy akár túlsúlyt is okozhatnak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a természetes gyógymódok és az életmódváltás fontosságát, s így a megfelelő mozgásforma hasznosságát sem. Fokozható a termékenység és helyreállíthatóak a szervezetben azok a kiegyensúlyozatlanságok, melyek akár a nemiség megélésére, akár az egyes nőgyógyászati betegségek kialakulására hatással lehetnek.

 

A módszer nem csak nők számára ajánlott, hiszen urológiai problémák esetén is bizonyította már hatékonyságát. Természetesen a speciális mozgásformán túl az egészséges életmódra is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A táplálkozás jelentősen befolyásolja azt, miként érezzük magunkat a bőrünkben, kell-e súlyfelesleggel küzdenünk, valamint megkapja-e a szervezet a számára szükséges mikrotápanyagokat. Megfontolandó akár az állati eredetű alapanyagok elhagyása, de a húsfogyasztás csökkentése is jó irány lehet egyesek számára.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a táplálkozásra és a mozgásra való odafigyeléssel akár gyökeres változások is elérhetőek az életminőséget illetően. Persze nem mehetünk el napjainkban a stressz mellett sem, hiszen a feszült életvitel alapjaiban van hatással az egészségi állapotra. Fontos, hogy olyan szabadidős elfoglaltságokat sikerüljön találni, melyek oldják a stresszt, és segítenek megteremteni azt a bizony igencsak törékeny belső egyensúlyt. A mozgás már csak ennek apropóján is remek választásnak bizonyul.