Gondolt már arra, hogy esetleg otthona és értéktárgyai nincsenek biztonságban? Ugyan a korszerű biztonsági rendszerek nagy előnynek számítanak, de nem elhanyagolható szempont az sem, hogy milyen ajtó áll rendelkezésre. A hagyományos, vagy már idejétmúlt megoldások helyett a biztonsági ajtó lehet a megfelelő választás, ami mellett egyre többen teszik le a voksot.  Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy a Hisec ajtó miként szolgálja az otthon kényelmét, és mit várhatunk el egy megbízható nyílászárótól.

  1. Biztonságban a betörésekkel szemben

Ha az értéktárgyak és egy élet munkájának védelme kerülnek szóba, akkor a megbízható megoldások kiemelt jelentőséggel bírnak. Vannak, akik a biztonsági rendszerekre és szolgáltatásokra esküsznek, de a legtöbben a bejárati ajtó okos megválasztásával igyekeznek megnehezíteni az illetéktelen behatolók dolgát. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerűtlen, hagyományos zárral rendelkező ajtók tulajdonképpen semmilyen akadályt nem jelentenek a betörők előtt, akik egyébként rendszerint a bejárati ajtón keresztül igyekeznek behatolni az ingatlanba. Jó hír azonban, hogy ma mér elérhető áron beszerezhetőek azok az ajtó típusok, melyek kitűnő szolgálatot tesznek a biztonság érdekében.

Természetesen nem mehetünk el az egyéb nyílászárók kérdése mellett sem, hiszen ha a betörők az ajtónál kudarcot vallanak, akár az ablakok vagy például a kerti erkélyajtó felől is előszeretettel próbálkoznak. Ugyan vannak tipikusan olyan területei az országnak, ahol a közbiztonság kielégítő, de amikor értékeink védelméről van szó, akkor nem hagyatkozhatunk a statisztikákra. A megfelelő, többpontos záródási rendszerrel működő, korszerűen kialakított biztonsági ajtók kitűnő választásnak bizonyulnak ingatlantól függetlenül.

  1. Hőszigetelés a takarékosság szolgálatában

A nyílászárók, és így a bejárati ajtó kapcsán is gyakran asszociálunk a hőszigetelésre. A biztonságon túl ez az, amit elvárunk egy megbízható ajtótól. De vajon miért olyan lényeges ez? Míg nyáron a klímahasználat nyomja rá a bélyegét a rezsi költségekre, addig télen ugyanez a fűtéssel történik. A nem megfelelően szigetelő ajtón keresztül rengeteg hő távozhat a lakásból, ez pedig biztosan hatással van a belső mikroklímára. A kellemetlen huzat jelenségen túl igaz az is, hogy akár tetemes plusz kiadást jelenthet a lakás felfűtése ilyenkor.

A korszerű biztonsági ajtók megfelelő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek és ezzel egyidejűleg a hangszigetelés terén is bizonyítanak. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont akkor, ha például a lépcsőház felőli ajtóról van szó. A dohányfüst, a lépcsőházban elvonuló emberek beszélgetése, lépései, vagy akár a szomszédos lakásokból beáradó ételszag bizony igencsak zavaróak tudnak lenni. Ezek ellen is védelmet biztosít a megfelelően szigetelő ajtó.

Természetesen az optimális hőszigetelés egyéb tényezők függvényeként is alakulhat, így a hőszigetelő rendszer, a hőhidak, vagy például az ablakok állapota is hatással lehetnek arra, mennyire takarékosan oldható meg a fűtés-hűtés. Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy a bejárati ajtó állapota nagymértékben hatással van erre.

  1. Időtálló minőség és igényes megjelenés

Ajtócserekor nem mehetünk el annak megjelenése mellett, hiszen az ingatlan igényessége érdekében is sokat tehetünk egy jó választással. A korszerű alapanyagból és felületi kialakítással rendelkező ajtók időtálló minőségben állnak rendelkezésre és szolgálják az ingatlan védelmét. A költségek sokszorosan kifizetődnek az évek múlásával, hiszen sokáig nem kell számolni az ismételt ajtófelújítással.