Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Tiszolczi Péter látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: tiszolczi.peter@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Kapcsos könyv - Nemzetközi ifjúsági világ
Ország: Magyarország
Irányítószám: 1053
Email: csak bejelentkezés után elérhetõ
Szerzõ(k): Földi László,
Szerkesztõ(k): Földi László,Dr. Nagy Ádám,Járosi Éva,
Kiadás éve: 2010
Régió: Közép-Magyarország
Kistérség: Bp. V. kerület
Település: Budapest
Weboldal: http://www.mobilitas.hu

Terület: Ifjúsági munka (elmélet),

Rövid bemutatás / bemutatkozás:

A nemzetközi kapcsolatrendszer leírásához három geopolitikai területet határozunk meg: globális, európai és nemzetközi. Mindhárom területen két társadalompolitikai szektorban vizsgálódunk: az állami és a civil szektor. A gazdasági erületet is vizsgálhatnánk, azonban a szabad piacgazdaságban a gazdasági szerveződéseket elsősorban nem hosszú távú humánökológiai fejlesztési célok, hanem gazdasági érdekek határozzák meg. Ebből kifolyólag nem tudjuk az ifjúsági gy szempontjából kategorizálni a gazdasági élet együttműködéseit, rendszerét.
Itt kell megjegyezni, hogy az elmúlt évtizedben jelentős attitűdváltozás indult el a gazdaság szereplői között, amely a proi  torientált vállalkozások társadalmi elelősségvállalásának megjelenését eredményezte. Így sok cég olyan nemzetközi programot indított el, amely a gyermekeket, serdülőket és fiatalokat célozza eg, számukra nyújt lehetőséget vagy különleges szolgáltatást.Letölthetõ anyagok:

MK7_Ifjusagugy_17-Nemzetkozi_ifjusagi_vilag.pdf (320 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum