Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Tiszolczi Péter látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: tiszolczi.peter@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Kapcsos könyv - Érdekérvényesítés
Ország: Magyarország
Irányítószám: 1053
Email: csak bejelentkezés után elérhetõ
Szerzõ(k): Böröcz Lívia,
Szerkesztõ(k): Földi László,Dr. Nagy Ádám,Járosi Éva,
Kiadás éve: 2010
Régió: Közép-Magyarország
Kistérség: Bp. V. kerület
Település: Budapest
Weboldal: http://www.mobilitas.hu

Terület: Esélyegyenlőség, Ifjúsági részvétel, Demokrácia,

Rövid bemutatás / bemutatkozás:
Életünkben a cselekvéseket a különböző szintű szükségleteink határozzák meg. Maslow szükségletpiramisának tanulmányozása során a legelemibb szükségle- teinktől kezdve megtaláljuk és besorolhatjuk az önmegvalósítás iránti igényünket is. Ezek a különböző szükségletek, igények azok, amelyek egyéni, csoportos és intézményes működésünk során cselekedeteinket, tevékenységünket befolyásolják. Az érdek természetesen a szükségletnél már konkrétabb és összetettebb jelentéssel, tartalommal bír, amely már magában foglalja a cselekvés útját a felmerülő igény vagy szükséglet kielégítésére. A legcélszerűbbnek kínálkozik az érdek fogalmának az értelmező kéziszótár által megadott meghatározásából kiindulni. Eszerint az érdek „valakinek, vala- minek a javát, hasznát szolgáló szükséges, fontos dolog”. A következő rövid bekezdésekben rávilágítunk a címben szereplő kifejezések közötti összefüggésekre, a későbbiekben pedig arra, hogy azok hogyan kerülhetnek elő az iifjúsági munka során, valamint miképpen érdemes és lehetséges velük foglalkozni.


Letölthetõ anyagok:

MK7_Ifjusagugy_05-Erdekervenyesites.pdf (432 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum