Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Tiszolczi Péter látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: tiszolczi.peter@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Kapcsos Könyv - Személyes ifjúságsegítés fejezet
Ország: Magyarország
Irányítószám: 1053
Email: csak bejelentkezés után elérhetõ
Szerzõ(k): Tarján Linda Eszter,Letenyeiné Mráz Márta,Bakos István ,
Szerkesztõ(k): Földi László,Dr. Nagy Ádám,
Kiadás éve: 2010
Régió: Közép-Magyarország
Kistérség: Bp. V. kerület
Település: Budapest
Weboldal: http://www.mobilitas.hu

Terület: Ifjúsági munka (elmélet),
Munkanyelv: magyar

Rövid bemutatás / bemutatkozás:
A fejezet az ij úsági munka azon eleméhez igyekszik áttekintést és fogódzókat adni: a személyes munkához, az ifjúsági munkás és a fiatalok interperszonális kapcsolatához. Szóba kerül az ifjúságsegítő saját személyiségével való munkája, illetve a szerepei a fiatalokkal való munka során, a két fél közötti kommunikáció, a felmerülő konfliktusok és problémák kezelése, valamint a közös célok kitűzésének módszerei. Egy kérdéssel – mely munkánk jellegének egyik meghatározója – fontos a fejezet elején foglalkoznunk: melyek a személyes ifjúsági munka helyszínei, fórumai. A fórumokról, helyszínekről beszélve automatikusan egy ifjúsági irodában folyó, egyszeri vagy többszöri, egyéni vagy csoportos párbeszéd juthat eszünkbe. Az élet, a gyakorlat azonban ennél sokszínűbb élethelyzeteket teremt, az ij úsági munka jelen kondíciói máshogy adnak alkalmat a személyes hatás elérésére.


Letölthetõ anyagok:

MK7_Ifjusagugy_02-Szemelyes.pdf (441 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum