Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Tiszolczi Péter látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: tiszolczi.peter@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Kapcsos könyv - Nemformális és informális tanulás fejezet
Ország: Magyarország
Irányítószám: 1053
Email: csak bejelentkezés után elérhetõ
Szerzõ(k): Kovács Erzsébet ,
Szerkesztõ(k): Földi László,Dr. Nagy Ádám,
Kiadás éve: 2010
Régió: Közép-Magyarország
Kistérség: Bp. V. kerület
Település: Budapest
Weboldal: http://www.mobilitas.hu

Terület: Nem-formális tanulás,
Munkanyelv: magyar

Rövid bemutatás / bemutatkozás:

Az egész életen át tartó tanulásra legjellemzőbb a spontán, informális tanulás, de ennél hatékonyabb a jól megtervezett nemformális tanulás. E kétféle tanulás fejlesztése és elismerése az Európai Unió közös szakpolitikájának része. Az ifjúsági munka is az informális és nemformális tanulás kombinációja. Korábban a nemformális tanulást elsősorban képzések népszerűsítették, a jövőben azonban ezeknél nagyobb szerepet kap  a valós élethelyzetekre épülő tanulásszervezés, például az akciótanulás, a projekt-tanulás. A fiatalok maguk fogják szervezni nemformális tanulásukat, és ehhez mentorok, facilitátorok, coach-ok, képzők
nyújtanak dif  erenciált támogatást. Ezekhez ajánl módszereket a kézikönyv több fejezete. Az ifjúsági munkában azok a fiatalok vesznek részt könnyebben, akik magasabb iskolai végzettséggel és jó iskolai eredményekkel rendelkeznek. Fontos szerepük, hogy segítségükkel azok a fiatalok is megszeressék a tanulást, akiknek az iskolai tanulás kudarcot jelentett.Letölthetõ anyagok:

MK7_Ifjusagugy_01-Nemformalis.pdf (379 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum