Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Vincze József látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: vincze.jozsef@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Több száz nemzetiségi nyelvű dokumentum segíti a kulturális sokszínűség megőrzését

A helyettes államtitkár a rendezvényen elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a több éve folyamatosan fejlesztett és az UNESCO kiemelt mintaprojektjeként is sokat emlegetett „Örökség-Kultúra" Oktatási E-Könytár program egyidejűleg szolgálja a szellemi kulturális örökség megőrzését, valamint a helyi közösségek önfelmutatási igényét a valóban nagy nyilvánosság felé. Ennek jegyében, immár öt éve működik sikeresen a program honlapja.

Büszkén elmondhatjuk, hogy, jelentős állami támogatással több száz nemzetiségi nyelvű és a nemzetiségekkel foglalkozó dokumentumot - kisebbségtudományi irodalmat, monográfiát, periodikát, képi és hangzó anyagot, multimédiát ─ tettek fel a szerkesztők a világhálóra anyanyelven és magyarul. A 2011. decemberi állapot szerint ezek száma 327. Ezek segítik megismertetni a Magyarországon élő nemzetiségek szellemi termésének a legkiválóbbjait és a nemzetiségek is könnyen tudomást szerezhetnek más nemzetiségek tevékenységeiről - emelte ki Latorcai Csaba.

A kormány kiemelt figyelmet szentel a Magyarország területén élő nemzetiségek jogai biztosításának, a nemzeti identitás erősítésének a kultúra eszközeivel. Ez egyben a kulturális sokszínűség megőrzését és egymás kulturális értékeinek a megismerését és megismertetését is jelenti. Magyarország új Alaptörvénye és az új nemzetiségi törvény egymással összhangban, széleskörű konzultáció nyomán, az eddigi eredmények megtartásával, azok továbbfejlesztésével pontosítja és szélesíti ki a tizenhárom őshonos közösséghez tartozó személyek egyéni és kollektív jogait.

(kormany.hu)

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 02. 22.
Impresszum