Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Vincze József látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: vincze.jozsef@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Könyvtárfejlesztési projekt zárult a Táncművészeti Főiskolán

Sikeresen befejeződött a napokban a Magyar Táncművészeti Főiskola által januárban elindított, uniós támogatással megvalósult könyvtárfejlesztési projekt. Az Európai Unió és a magyar fél összesen csaknem 23,2 millió forinttal támogatta a hivatalosan december 31-én záruló projektet.
Az MTF Szenátusa úgy döntött: az új könyvtárat Vályi Rózsi művészet- és tánctörténészről, az Állami Balett Intézet alapító tanáráról nevezi el.

A táncművészet és a tudomány szolgálatában. A Magyar Táncművészeti Főiskola könyvtári szolgáltatásainak fejlesztése című projekt célja a főiskola könyvtári szolgáltatásainak fejlesztése volt, a használók igényeinek figyelembe vételével kialakított új könyvtári terekben.
A főiskola könyvtára fél évszázados múltra visszatekintő, nyilvános könyvtár. 2001-ben, kényszerűségből, az alagsorban, egy régebben irattárolási céllal létesített raktárban és a hozzá tartozó folyosón kapott helyet.
A könyvtár állománya csaknem 30 ezer darab dokumentum. Az állomány adatait korábban csak papíralapú katalógus tartalmazta.
A projekt keretében a főiskola Columbus utcai campusán belül új épületbe, az úgynevezett Kisházba költözött a könyvtár, ahol olvasótermet, kutatásra, elmélyült munkára alkalmas kutatóhelyeket is kialakítottunk és biztosítjuk az internethasználatot.
A TÁMOP pályázat keretében, a táncművészeti terület speciális igényeinek és az országos lelőhely-nyilvántartás elveinek egyaránt megfelelő, az országos könyvtári projektekkel összehangolható nyilvántartást vezettünk be. Ezáltal elektronikusan elérhetővé válik a könyvtár teljes katalógusa.
Interaktív könyvtári portált alakítottunk ki, amely 2012. január 1-től, napi 24 órában a látogatók rendelkezésére áll. Megtekinthető pl. a főiskolán megvásárolható jegyzetek, a főiskolára járó folyóiratok, az itt elfogadott szakdolgozatok és oktatóink publikációinak jegyzéke. Nemcsak könyvtárunk online katalógusa, hanem az országos közös katalógusok és minden fontos szakirányú adatbázis is elérhető honlapunkról. A vidéki partnerintézményeinkben és gyakorlóhelyeinken tanulók linkjeink segítségével böngészhetnek a közelükben lévő könyvtárak online katalógusában is. Honlapunkról elérhetők a digitális könyvtárak és digitális folyóiratok is.

(Forrás: erikanet.hu, Magyar Táncművészeti Főiskola)


Forrás:  http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=26030&hirlevel=1

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2011. 12. 15.
Impresszum