Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Vincze József látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: vincze.jozsef@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Hegyen-völgyön, patak partján…
Ország:
Irányítószám: 8163
Email: csak bejelentkezés után elérhetõ
Régió: Közép-Dunántúl
Kistérség: Balatonalmádi
Település: Csajág
Telefon: 88-440-117
Weboldal: http://www.altisk-csajag.sulinet.hu/

Terület: Nem-formális tanulás, Közösségfejlesztés, Sport és szabadidő, Ifjúsági munka (elmélet), Környezet és ökológia, Kreativitás, Együttműködés és konfliktuskezelés,
Munkanyelv: magyar
Munkaforma: Szakmai nap, Tanulmányút, Folyamat, Tábor, Műhelymunka,
Fõ célok: Közösségfejlesztés, környezeti nevelés, hagyományápolás
A projekt pénzügyi támogatói: GYIA központi forrás, Önerő,
Mintaprojekt: nem

Rövid bemutatás / bemutatkozás:
Erdei iskolai programunk legfontosabb célkitűzése, hogy a gyerekeket megérintse a természet szépsége, harmóniája. Fokozott hangsúlyt kap a tanulók környezettudatos magatartásának, szemléletének fejlesztése, a természetet szerető és azt tisztelő emberek nevelése. Az erdő-mezőt járva játékos keretben komoly szakmai munka folyik. Kőzetekkel, vízzel, füvekkel és fákkal, időjárási jelenségekkel, csillagképekkel, népdalokkal ismerkedünk. Diákok, nevelők együtt műveljük a vegyszermentes kertet, dagasztjuk, sütjük a kenyerünket, építjük közösségünket, gazdagítjuk baráti kapcsolatainkat. Az élet körforgását, az élők egymásba kapaszkodó hálóját, a természet sok százmillió éves történetét, élettelenek tűnő szépségeit kutatjuk a gyerekekkel együtt. Célunk az is, hogy a program a lakóhelyünkhöz közeli tájegység – Bakony – széleskörű megismerését szolgálja (földrajzi, biológiai, néprajzi, kulturális értékek). A tábor negyedik napját szombatra tervezzük, így a szülőknek is lehetőséget biztosítunk, hogy bekapcsolódjanak programjainkba. A Cuha-völgyi túra (6 km) alkalmas arra, hogy a család apraja-nagyjának élményt adjon. Bízunk benne, hogy a tábor megvalósulásával tanulóinkban olyan jártasságok, készségek és magatartás-módok alakulnak ki, melyek elősegítik, hogy kiegyensúlyozott emberi életet élhessenek.

Letölthetõ anyagok:

erdei iskola csajag.doc (405 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum