Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár
ELÉRHETŐSÉGEK
A NIIDA koordinációs feladatait Vincze József látja el, kérdéseivel/kéréseivel az alábbi elérhetőségeken veheti fel vele a kapcsolatot: vincze.jozsef@mobilitas.hu

Az egyes almenük koordinálási feladatait a Mobilitás kollégái (illetve az adott szakterületen dolgozó partnerek) végzik.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
PEDAGÓGUS 2010 kutatás
Ország:
csak bejelentkezés után elérhetõ
Közremûködõk: TÁRKI-TUDOK ZRT.
Weboldal: http://www.okm.gov.hu/miniszterium/sajtokozlemenyek/pedagogus-2010-kutatas

Kutatók: TÁRKI-TUDOK ZRT.

Rövid bemutatás / bemutatkozás:

A kutatást az OKM, valamint a PDSZ megbízásából a TÁRKI-TUDOK ZRT. végezte. A kutatás célja a közoktatásban dolgozó pedagógusok (óvodában, általános iskolában, szakiskolában, szakközépiskolában, gimnáziumban vagy többcélú intézményben pedagógus munkakört (is) betöltő alkalmazottak) munkaidejének, feladatainak és szakmájukkal összefüggő terhelésének részletes, tényszerű kimutatása volt.

Az adatgyűjtés 2010 márciusában zajlott. Összesen 3380 pedagógus vett részt az adatgyűjtésben, az elemzések így 148 iskolában 2807 tanító és tanár, továbbá 100 óvodában 573 óvodapedagógus kéthetes időmérleg-naplózásának adataira támaszkodnak. A vizsgálatba bekerült pedagógusok kor és nem szerinti megoszlása megegyezik az országossal. Az időmérleg vizsgálat a hét minden napjára - tehát a hétvégére is - kiterjedt és a pedagógusok önbevallásán alapszik. Ilyen jellegű - két héten át tartó naplózáson alapuló - időmérleg vizsgálat Magyarországon még a pedagógusok körében nem folyt.Letölthetõ anyagok:

pedagogus_2010_kutzarojel_100507.pdf (1 MB)
pedagogus_2010_100507.pdf (351 kB)
Észrevételek, bejelentés
Amenyiben a fenti adatokban hibát talált, vagy más okból szeretne jelezni, itt elküldheti észrevételeit az adminisztrátornak. Észrevétel küldéséhez kérem jelentkezzen be!

Impresszum