Európai Ifjúsági Hét 2011. - Nyugat-dunántúli Programok

Regionális Ifjúsági Nap

Egy nap a strukturált párbeszédről, fiataloknak szóló európai lehetőségekről. A nap programja: bemutatók, fórumok, beszélgetések, játék, kulturális- és szórakoztató programok. A nap folyamán a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek információkat kaphatnak a strukturált párbeszéd eredményeiről és a nekik szóló európai programokról, megismerkedhetnek különböző projektekkel.
Időpont: 2011. május 17.
Helyszín: Győr - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat (Árpád út 32.)
BŐVEBB INFORMÁCIÓ (program, jelentkezési lap) ITT ÉRHETŐ EL!

Lehetőségek határokon innen és túl

Információs napok a régió területén az egyetemi városokban. Helyszínek: Szombathely, Zalaegerszeg. Tanórán kívüli tapasztalatszerzési lehetőség biztosítása a fiatalok számára a következő témákban: strukturált párbeszéd, önkéntesség, fiataloknak szóló lehetőségek itthon és Európában.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT ÉRHETŐ EL!

1167 km a Nyugat-Dunántúlon két keréken

1167 km Sopron-Brüsszel távolsága, amelyet a települési önkormányzatokkal közösen jelentkező, összeessen, 100 ifjúsági csoport kerékpáron együtt tesz meg egy nap alatt a régióban. (Az 1167 km úgy jön ki, hogy több településen, összesen 100 csapat jár be egyenként közel 12 km-es állomásokból álló pályát). A nap folyamán a fiatalok az Európai Ifjúsági Hét céljaival, prioritásaival kapcsolatos feladatokat oldanak meg a 12 km-es távon felállított 7 állomáson. Ezen akadályverseny fő eseménye a végén a településen megrendezett döntéshozók és a fiatalok közötti találkozó, bárbeszéd a fiatalok által meghatározott témákban.
2011. május 18. - Több településen
BŐVEBB INFORMÁCIÓ
ITT ÉRHETŐ EL!

Tekerjünk együtt Brüsszelig

A program időtartama alatt 2011. május 16. - 18. fiatalok és Győr városának ismert személyiségei jelképesen teljesítik a Győr-Brüsszel távolságot, miközben párbeszédet kezdeményezhetnek egymással a fiatalokat érintő kérdésekben.
LETÖLTHETŐ FELHÍVÁS!

NÉHÁNY SZÓ AZ EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉTRŐL:
Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül az Európai Ifjúsági Hét 2011. május 15. és 21. között. A programsorozat célja, hogy felhívja a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét az Európai Unió által biztosított lehetőségekre és az európai értékekre.

A brüsszeli központi rendezvények mellett a tagállamokban is számtalan izgalmas és tartalmas program valósul meg, különösen az alábbi témákhoz kapcsolódóan:

Fiatalok Lendületben Program – Az Európai Bizottság ifjúsági programja, amely 13 és 30 év közötti fiatalok, valamint a velük foglalkozó szervezetek számára nyújt pályázati lehetőséget.
www.mobilitas.hu/flp

Strukturált Párbeszéd a fiatalokkal – A fiatalok és a döntéshozók között zajló párbeszéd. Az Európai Unió féléves elnökségi periódusához kapcsolódóan kérdezi meg a fiatalok véleményét az őket érintő témákban.
www.eu2011.mobilitas.hu

Önkéntesség Európai Éve - az EU egyik alapelve, hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez, mindamellett az önkéntes tevékenységek fejlesztik az állampolgári és szociális kompetenciákat, segítik a társadalmi szolidaritást, valamint sokoldalú tapasztalatot nyújtanak.
www.onkentesseg2011.eu

Mozgásban az Ifjúság/Youth ont he Move – Olyan átfogó szakpolitikai kezdeményezések összessége, amelyek témája az európai fiatalok oktatása és foglalkoztatása.
http://europa.eu/youthonthemove/

A hét eseményeit Magyarországon az FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat koordinálja, a regionális programokat pedig regionális ifjúsági szolgáltató irodái. A Nyugat-dunántúli Régióban a mi irodánk.

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2011. 05. 20.
Impresszum