:::REGIODESK hírlevél:::57. különszám:::2009. március 4:::

Tisztelt Olvasó!Különszámunkban néhány a közeljövőben megrendezésre kerülő eseményre szeretnénk felhívni a figyelmüket.
Márciusban irodánk az MMIK-LOGO Ifjúsági Szolgálatával közösen kistérségi ágazatközi szakmai találkozókat szervez Vas megyében.
Hamarosan megjelennek a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács 2010-es pályázati felhívásai, erről és a Fiatalok Lendületben Programról tanácsadó napokat tartunk.
Ezeken kívül két fontos országos esemény is lesz márciusban, köztük az Ifjúsági túrizmus és természetjárás szeminárium, valamint a X. Település és Ifjúsága Konferencia.
Győr-Moson-Sopron megyei szervezeteknek ajánljuk még az áprilisban megrendezésre kerülő „Önként és dalolva!” című az Európai Önkéntes Szolgálatról szóló képzést.

Bízunk benne, hogy fenti kínálatban találnak érdeklődésüknek megfelelő rendezvényt, melyeken hamarosan személyesen is találkozhatunk.

Üdvözlettel:
A szerkesztők


Felhívás kistérségi, ágazatközi szakmai találkozón való részvételreA Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda partnerével az MMIK - LOGO Ifjúsági Szolgálatával (mint megyei ifjúsági szakmai módszertani központ) kistérségi ágazatközi szakmai találkozókat szervez Vas megye négy kistérségében.Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/4091

Pályázati információs és Tanácsadó Délután SzombathelyenAz FSZH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda 2010. március 10-én 15. 00 órai kezdettel pályázati információs és tanácsadó délutánt szervez Szombathelyen a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban (9700 Szombathely, Ady tér 5.), melynek kiemelt témája a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács által 2010. évben kiírásra kerülő ifjúsági célú pályázatok lesznek. Ezen túl bemutatásra kerül továbbá az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja is.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/4094

Pályázati információs és Tanácsadó Nap GyőrbenAz FSZH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda 2010. március 24-én 14. 30 órai kezdettel pályázati információs és tanácsadó délutánt szervez Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Ifjúsági Ház) (9022 Győr, Árpád út 44.), melynek kiemelt témája a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács által 2010. évben kiírásra kerülő ifjúsági célú pályázatok lesznek. Ezen túl bemutatásra kerül továbbá az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja is.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/4096

Képzés: „Önként és dalolva!” – Az Európai Önkéntes Szolgálat a gyakorlatbanA Híd Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda – Megyei Ifjúság Szakmai Módszertani Központ két napos képzést hirdet civil szervezetek ifjúsági tevékenységeinek fejlesztésére. A program tartalmából:A program  fő témája a Fiatalok Lendületben Program keretein belül működő Európai Önkéntes Szolgálat gyakorlati bemutatása.Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/4065

X. Települési és Ifjúsága KonferenciaA Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján az elmúlt évekhezhasonlóan idén is a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ és LOGO Ifjúsági Szolgálata szervezi a X. Település és Ifjúsága Konferenciát 2010. március 25-én, Budapesten a Magyar Kultúra Alapítvány budavári székházában. (Budapest I., Szentháromság tér 6.
Bővebben:
http://www.kulturista.hu/cgi-bin/vmmik/index.cgi?view=ck&tID=192&nID=128136&nyelv

Középpontban az ifjúsági túrizmus és természetjárás2010. mácius 11-12-én Komáromban kerül megrendezésre az Ifjúság turizmus és természetjárás szeminárium. A rendezvény olyan témaköröket jár körbe mint például a kereskedelmi Ifjúsági Turizmus-fejlesztési Stratégia, a közoktatás és az ifjúsági turizmus kapcsolata, az ökoturizmus és az ifjúsági turizmus közötti kapcsolat, a szabadidős (sport) tevékenysége és az ifjúsági turizmus összefüggései. A kétnapos találkozó lehetőséget ad jó gyakorlatok megismerésére is, melyek az önkormányzati és a civil táboroztatásban valósulnak meg.Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/4041

 A REGIODESK hírlevél az FSZH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Iroda elektronikus kiadványa. Megjegyzéseit, észrevételeit, javaslatait az ndriszi@mobilitas.hu címre várjuk. 

 
 
Impresszum