REGIODESK hírlevél 52. szám
 :::REGIODESK hírlevél:::52. szám:::2009. november 18.:::

Tartalom:HÍREK
Megnyílt a FIÓK Ifjúsági Információs Pont Mosonmagyaróváron
Magyar győztese van a „Képzelj el egy új világot!” című európai fotópályázatnak
Iskolai nyilvánosság és fegyelmi - kutatás
PÁLYÁZATOK
Az Európai Unió keresi az újságírás fiatal csillagait
Európai Plakát pályázat 2010.
Ifjúsági Média Díj 2009 – Európa több mint gondolnád
UWC hazai egyesülete meghirdeti a 2010-2012-es tanévekre szóló pályázatát

PROGRAMOK/KÉPZÉSEK
MOBILITÁS SZAKMAI NAP – 2009. november 28. Budapest
Tudod, amit tudsz? – Képzés a nem-formális tanulás elismertetéséről
Bitrimulti képzés – Képzés kezdőknek a nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezéséről
CMS RUAL – Kapcsolatépítő szeminárium – Találj partnereket és ugrás a Fiatalok Lendületben Programba
Ifjúsági referensek akcióban – képzés a Fiatalok Lendületben Programról ifjúsági referenseknek
Szerva itt, csere itt! – A visszavágó! – képzés ifjúsági cserék létrehozásáról
Első Országos Ex-Önkéntes Találkozó
Millenniumi Ifjúsági Tábor: 2010. június 6.-13. Finnország
HÍREK

Megnyílt a FIÓK Ifjúsági Információs Pont Mosonmagyaróváron

Megnyílt a FIÓK Ifjúsági Információs Pont, Mosonmagyaróváron a Művelődési Központ, és a DrogPont közös kezdeményezésében.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/3168

Magyar győztese van a „Képzelj el egy új világot!” című európai fotópályázatnak Magyar, francia és egyesült királysági fotóművészek nyerték meg a kreativitás és innováció európai éve keretében a „Képzelj el egy új világot!” címmel megrendezett fotópályázatot. Az első helyet Magyar Dániel érdemelte ki.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3274

Iskolai nyilvánosság és fegyelmi - kutatás

 
A Közéletre Nevelésért Alapítvány a Diákközéletért Alapítvánnyal, valamint a Jogismeret Alapítvánnyal közösen, az oktatási jogok biztosának szakmai támogatásával a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Gyermek és Ifjúságkutatási Főosztályának megbízásából kutatást végez az iskolai nyilvánosság és a fegyelmi témakörében.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/3292

PÁLYÁZATOK

Az Európai Unió keresi az újságírás fiatal csillagaitAz Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága harmadik alkalommal hívja versengésre a fiatal európai újságírókat. Az Európai Fiatal Újságíró Díj 2010 az Európai Unió bővítési politikájának témaköréhez kapcsolódóan keresi Európa legjobb fiatal újságíróit.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3244

Európai Plakát pályázat 2010.


Itt a lehetőség, hogy Te készítsd az Európa Napja plakátját! 1985 után született fiatal művészek és grafikus hallgatók vehetnek részt a pályázaton, amelynek témája I love Europe, azaz a fiataloknak plakáton kell bemutatni, hogy mit is jelent számukra Európa.
Bővebben:
http://www.eurodesk.hu/hirek/3188

Ifjúsági Média Díj 2009 – Európa több mint gondolnádAz Európa Tanács és Belorusszia 18 és 27 év közötti fotósai, videósai 8 kategóriában indulhatnak díjakért. A következő kategóriákban várja a zsűri a jelöltek pályázatait: Írott újságírás, podcast újságírás (web rádiós), fényképészet, videó. A pályázat kiemelt témája, hogy a pályaművek bemutassák Európa eddig sokak számára ismeretlen arcát, amely túlmutat az eddig megszokott Európa-képen.
Bővebben:
http://www.eurodesk.hu/hirek/3186

UWC hazai egyesülete meghirdeti a 2010-2012-es tanévekre szóló pályázatát

Az Egyesült Világ Kollégiumok (United World Colleges; UWC) a világon egyedülálló iskolarendszer, mely a világ legkülönbözőbb pontjairól származó fiataloknak – anyagi hátterüktől, etnikai, vallási hovatartozásuktól függetlenül – lehetőséget kínál arra, hogy a Nemzetközi Érettségi Programot multikulturális környezetben végezzék el. A Nemzetközi Érettségi a világ egyik legrangosabb középfokú oktatási programja, mely nem csak magas színvonalú oktatást biztosít, de célul tűzte ki az alapvető emberi értékekre való nevelést.
Bővebb:
http://www.eurodesk.hu/hirek/3177

PROGRAMOK/KÉPZÉSEK

MOBILITÁS SZAKMAI NAP – 2009. november 28. Budapest A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Országos Ifjúsági Szolgálata 2009. november 28-án, 10. 30 – 17. 00 óra között tartja meg hagyományszerűen a „Mobilitás szakmai nap” évzáró rendezvényét. A szakmai nap keretein belül, mintegy összefoglalva a 2009-es év ifjúsági eseményeit, eredményeit, civil szervezeti börze keretében hazai ifjúsági szervezetek mutatkoznak be, illetve átadásra kerülnek a „Mobilitás-díjak”. A rendezvény a Budapesti Európai Ifjúsági Központban (1024. Budapest, Zivatar u. 1. – 3.) kerül megrendezésre.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3204

Tudod, amit tudsz? – Képzés a nem-formális tanulás elismertetéséről  Gyere el a „Tudod, amit tudsz?” című képzésre, tudj meg többet a nem-formális tanulás elismer(tet)éséről és a Youthpass-ról a Fiatalok Lendületben Program keretében. Tudd meg, mit tudsz a tanulási folyamat megtervezéséről, megvalósításáról és értékeléséről; a tanulni tudás kompetenciájáról, és az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges további hét kulcskompetenciáról, illetve az azokkal kapcsolatos fejlesztésekről a Fiatalok Lendületben Program különböző alprogramjaiban.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3124

Bitrimulti képzés – Képzés kezdőknek a nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezéséről A képzés célja: lehetőséget biztosítani azoknak, akik nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezésében még nem rendelkeznek tapasztalattal, szeretnék megismerni a projektet megelőző tervezés-egyeztetés folyamatát, a nemzetközi kapcsolattartás fortélyait és a Fiatalok Lendületben Program 1.1. alprogramját, illetve szívesen vesznek részt egy 3 napos szimulációs gyakorlatban, nemzetközi összetételű csoportban.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3222

CMS RUAL – Kapcsolatépítő szeminárium – Találj partnereket és ugrás a Fiatalok Lendületben Programba
 
A képzés célja: összehozni civil szervezetekből az olyan vidéki fiatalokat, akik még nem rendelkeznek sok tapasztalattal a Fiatalok Lendületben Programról, hogy ismereteiket, jártasságukat, hozzáállásukat elmélyíthessék a magas színvonalú, innovatív projektek tervezésével, végrehajtásával kapcsolatban.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3221

Ifjúsági referensek akcióban – képzés a Fiatalok Lendületben Programról ifjúsági referenseknek
 
A képzés célja: A résztvevő ifjúsági referensek megismerjék a Fiatalok Lendületben Programot és a Program kínálta pályázati lehetőségeket.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3216

Szerva itt, csere itt! – A visszavágó! – képzés ifjúsági cserék létrehozásáról
  
A Mobilitás országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programirodája és a Cseresznye Ifjúsági Iroda képzést szervez ifjúsági cserék létrehozásáról a Fiatalok Lendületben Program keretében.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3215

Első Országos Ex-Önkéntes Találkozó  2009. november 28-án (szombaton) kerül sor az Első Ex-Önkéntes Találkozóra a budapesti Tűzraktérben koncerttel, fotókiállítással, divatbemutatókkal és számos más érdekességgel.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3289

Milleniumi Ifjúsági Tábor: 2010. június 6.-13. Finnország

A világ bármely részéről származó 16-19 éves fiataloknak akik érdeklődnek a matematika, a természettudományok, információs technológia és egyéb tudományok iránt, most lehetőségük van az első Millenniumi ifjúsági táborba jelentkezni.
Bővebben:
http://www.eurodesk.hu/hirek/3259

Impresszum