REGIODESK hírlevél 51. szám
Tartalom:Elfogadták a Nemzeti Ifjúsági Stratégiát a Parlamentben
„Hogy általuk legyen jobb!” a Nemzeti Ifjúsági Stratégia Regionális Konferenciája
Vas Megyei - Városi Szintetizáló Képzés
A Magyarországi Eurodesk Hálózat Partneri Címbirtokos Pályázata

Elfogadták a Nemzeti Ifjúsági Stratégiát a Parlamentben

 2009. október 26-án a Parlament elfogadta a Nemzeti Ifjúsági Stratégiát. A napirendi pont előadója Dr. Herczog László, szociális és munkaügyi miniszter volt.
A stratégia általános célja az ifjúságban rejlő erőforrások kibontása, e korosztály társadalmi integrációjának elősegítése.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3179

„Hogy általuk legyen jobb!” a Nemzeti Ifjúsági Stratégia Regionális Konferenciája A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérésére az FSZH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda és a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, mint a rendezvény szervezői tisztelettel meghívják Önt 2009. november 10-én, (kedd) 11 órától, „Hogy általuk legyen jobb!” címmel a Nemzeti Ifjúsági Stratégia konferenciájára.
A rendezvény helyszíne: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzat Díszterme (Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5.).
Mint szervezők, nagyon fontosnak tartjuk, hogy Ön elsők között ismerje meg a stratégia és a cselekvési terv lényegi elemeit.
A konferencián bemutatásra kerül az Ifjúság 2008 Kutatás és a Gyermekjogi cselekvési terv is, melynek ismerete szintén elengedhetetlen a döntéshozatalban résztvevők és a fiatalokkal és gyermekekkel foglalkozók számára egyaránt.
A konferenciára jelentkezni az FSZH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodánál lehet az
ndriszi@mobilitas.hu e-mail címen vagy a 96/518-685 és a 96/518-686-os telefonszámok egyikén 2009. november 9-ig. A jelentkezésnél, kérjük, adja meg nevét, szervezete nevét, illetve elérhetőségét!Bővebben (itt tölthető le a meghívó is, amely tartalmazza a részletes programot!):
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/3223


Vas Megyei - Városi Szintetizáló Képzés

Megyei - Városi Szintetizáló Képzést szerveznek 2009. november 13. - 15. között Kőszegen.A képzés célja: aktuális országos, megyei, kistérségi és helyi ifjúsági folyamatok bemutatása; továbbképzés speciális, a célcsoportnak megfelelő témakörökben; tapasztalatcsere és találkozási lehetőség a működő szervezetek, intézmények képviselőinek.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/3227

A Magyarországi Eurodesk Hálózat Partneri Címbirtokos PályázataPályázati kategória: Eurodesk Partner címbirtokos Partneri együttműködés keretén belül, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és együttműködő partnerei által kezelt pályázati forrásokhoz kapcsolódó országos információs hálózat kialakítására.Bővebben:http://www.eurodesk.hu/hirek/3136

Impresszum