REGIODESK hírlevél 54. szám
:::REGIODESK hírlevél:::54. szám:::2010. január 20.:::

Tartalom:HÍREK
Elkészült a Fiatalok Lendületben Program 2010-es pályázati útmutatója és a pályázati űrlapok
A Fiatalok Lendületben Program pályázati beadási határidejei 2010-ben
A Fiatalok Lendületben Program 2010. évi prioritásai
Torino – Európa Ifjúsági Fővárosa 2010.
Az Ifjúsági Szakma 3. országos találkozója
Elindult a United Way Kisalföld Alapítvány önkéntességet támogató programja Győr-Moson-Sopron megyében

PÁLYÁZATOK
Pályázati ajánlások

PROGRAMOK
BITRIMULTI KÉPZÉS kezdőknek a nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezéséről
Nemzetközi képzési program az európai polgárságról
Információs nap a Fiatalok Lendületben Programról

HÍREK

Elkészült a Fiatalok Lendületben Program 2010-es pályázati útmutatója és a pályázati űrlapokAz Európai Bizottság elkészítette a Fiatalok Lendületben Program 2010-es Pályázati útmutatóját és a Pályázati űrlapokat. Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy  az űrlapok csak tájékoztató jellegűek. A pályázás a FILEP - elektronikus pályázatkezelő rendszeren keresztül történik (www.mobilitas.hu/flp/filep)Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3554

A Fiatalok Lendületben Program pályázati beadási határidejei 2010-ben


A Fiatalok Lendületben Program keretén belül benyújtandó pályázatokat kötelezően regisztrálni kell a FILEP - elektronikus pályázatkezelő rendszerben (/flp/filep/index.html). A pályázás csak a FILEP-en keresztül érvényes.
Az elektronikus pályázatkezelés miatt és tekintettel arra, hogy egy határidő Magyarországon munkaszüneti napra esik, a pályázat beadási határidők 2010-ben a következőképpen alakulnak: 2010. február 1: hétfő (23h59)2010. április 1: csütörtök (23h59)2010. június 1: kedd (23h59)2010. szeptember 1: szerda (23h59)2010. november 2: hétfő (23h59)

A Fiatalok Lendületben Program 2010. évi prioritásai
 Megszülettek a Fiatalok Lendületben Program 2010. évi prioritásai, melyeket most közre adunk azok értelmezésével együtt. Az Európai Bizottság által központilag meghatározott prioritások hazánkra is érvényesek. A bizottsági prioritásokra építve a magyarországi Nemzeti Iroda is megalkotta azokat a hazai szempontokat, amelyek az idei évben elsőbbséget élveznek.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3562   

Torino – Európa Ifjúsági Fővárosa 2010. A 15 jelölt közül győztesen kikerülő Torino veszi át Rotterdam-tól az Európa Ifjúsági Fővárosa címet 2010-ben.
Bővebben:
http://www.eurodesk.hu/hirek/3629

Az Ifjúsági Szakma 3. országos találkozója Idén június 24-27 között Sikondán (Komló-Sikonda, megyei ifjúsági tábor, Tölgyfa u 4.) kerül megrendezésre az Ifjúsági Szakma 3. Országos Találkozója.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3663

Elindult a United Way Kisalföld Alapítvány önkéntességet támogató programja Győr-Moson-Sopron megyében

2010. január 7-én sajtó nyilvános értekezlet keretében mutatta be a United Way Kisalföld Alapítvány „Önidító” elnevezésű projektjét.
Bővebben:

http://www.mobilitas.hu/ndriszi/hirek/3669

PÁLYÁZATOK

Pályázati ajánlások
 Új pályázatok jelentek meg különböző kiírók részéről, melyeket civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények számára ajánlunk. Az érdeklődők számos témában, mint például táborozási, határmenti együttműködések, kampányok szervezése és természetvédelmi témákban pályázhatnak.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/hirek/3621

PROGRAMOK

BITRIMULTI KÉPZÉS kezdőknek a nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezéséről A képzés célja: lehetőséget biztosítani azoknak, akik a nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezésében még nem rendelkeznek tapasztalattal, szeretnék megismerni a projektet megelőző tervezés-egyeztetés folyamatát, a nemzetközi kapcsolattartás fortélyait és a Fiatalok Lendületben Program 1.1 alprogramját, ill. szívesen vesznek részt egy 3 napos szimulációs gyakorlatban, nemzetközi összetételű csoportban.
Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3635

Nemzetközi képzési program az európai polgárságról A képzés célja: - az ifjúsági szakemberek és ifjúsági vezetők szakmai fejlődésének elősegítése az európai polgárság fogalmának kibővítésével, jobb megértésével;- az európai polgárság témakörének feltérképezése és a benne rejlő lehetőségek megismerése;- képessé tegye a résztvevők arra, hogy az európai polgárság által nyújtott lehetőségeket hasznosítsák, beépítsék saját munkájukba.Bővebben:
http://www.mobilitas.hu/flp/hirek/3592  

Információs nap a Fiatalok Lendületben Programról

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársa az alábbi időpontban tart általános pályázati tájékoztatót:2010. január 25. hétfő, 14 óraProgram:14.00 - 15.00: Általános tájékoztató a Fiatalok Lendületben Program Alprogramjairól15.00 - 16.00: Résztvevői kérdésekHelyszín:Mobilitás Országos Ifjúsági SzolgálatInformációs és Képzési Iroda1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.
Az információs délutánon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Egy szervezettől több résztvevő is jöhet. Kérjük, hogy részvételi szándékát az Információs nap előtti utolsó munkanap (2010. január 22.) 12.00 óráig jelezze a lenti elérhetőségeken. Jelentkezésében kérjük, tüntesse fel, hogy melyik alprogram(ok) iránt érdeklődik. Mobilitás Országos Ifjúsági SzolgálatInformációs és Képzési IrodaE-mail: magyarorszag@eurodesk.eu Tel.: + 36 1 438 10 51Fax: + 36 1 438 10 55

 A REGIODESK hírlevél az FSZH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Iroda elektronikus kiadványa. Megjegyzéseit, észrevételeit, javaslatait az ndriszi@mobilitas.hu címre várjuk. 

 
 
Impresszum