NDRISZI | HÍREK
Közösségi szolgálattal kapcsolatos információk
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján fontos információk találhatók a 2012. őszétől kötelezően bevezetésre került közösségi szolgálattal kapcsolatban.
MODELL IFJÚSÁGI PARLAMENT
2013-ban a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XIV. Országos Találkozója jelentõs változásokkal valósul meg, Modell Ifjúsági Parlament néven. A projekt magában foglalja a gyermek önkormányzatos fiatalok 4 napos találkozási lehetõség, Bábolnán.
Találkozó fiatalok számára nemzetközi együttműködési lehetőségekről - JELENTKEZÉS JANUÁR 23-IG!
A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (a továbbiakban: GYIÖT) a Levéli Gyermekönkormányzattal együttműködve találkozót szervez azon fiatalok számára, akik szívesen gondolkodnak arról, hogy a hazai gyermek és ifjúsági önkormányzatoknak milyen megjelenési lehetőségeik vannak nemzetközi programokon; hogyan építhetnek nemzetközi kapcsolatrendszert, továbbá érdeklődnek aziránt, hogy a jövőben szerveznének, vagy részt vennének nemzetközi programokon.
Döntés az ALDI "Szövetség az ifjúságért" - 2012. a fiatalok és a család éve pályázat nyerteseiről
Megszületett a döntés a "Szövetség az ifjúságért" - 2012. a fiatalok és a család éve pályázat nyerteseiről.
Változások irodánknál - Új e-mail elérhetőségek!
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerültek át a rendeletbe foglalt, ifjúságpolitikával összefüggő feladatok. Ennek alapján a Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda is fenti időponttól, fenti intézmény irányítása alá tartozik.
Élményekkel hazatérve egy demokráciaprojektről - Az EUROHOPPER Cipruson
Útlevél nélküli utazás schengeni államokba, külföldi munka a Magyarországon realizálható bérek többszöröséért. Általában ez a két dolog jut először egy átlag magyar eszébe, ha az Európai Unióról kérdezik. Ennél azonban jóval többről szól a napjainkban már huszonhét tagállamot magába foglaló multikulturális közösség. Hogy ez mennyire igaz, arról idén ősszel személyesen győződhettek meg magyar fiatalok a BIRS Egyesület és Várfok Alapítvány jóvoltából, az EuroHopper 2012 projekt során Cipruson.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács keresi első elnökét és elnökségét
A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2012. december 1-jén tartja első választásait. Az elnöki és elnökségi poziciókra 2012. november 26. éjfélig van lehetőség jelentkezni.
Workshop az Európai Unió Ifjúsági Stratégiájáról
Az Eurodesk Magyarországi Hálózata együttműködésben az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálatával, valamint az Izsák Imre Általános Művelődési Központtal workshopot szervez az Európai Unió Ifjúsági Stratégiájáról, a Nyugat-dunántúli Régióban két helyszínen, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A műhelymunka célja: Megismerni az Európai Unió Ifjúsági Stratégiáját, valamint annak elemeit miként lehet integrálni, hasznosítani a mindennapi munkában, hogyan tudunk közreműködni, annak hatékony végrehajtásában.
Ifjúsági képviseleti vezetőképzés
Régi igényre épülve a zalaegerszegi Izsák Imre ÁMK képzést szervez a Nyugat-dunántúli Régióban települési szinten működő ifjúsági képviseleti fórumok (települési diákönkormányzat, városi diákönkormányzat).
Lezárult a Gyermek élményváros program
Lezárult a Gyermek élményváros program, melynek keretében hét magyarországi városban valósultak meg az ifjúsági korosztályt érintő fejlesztések. A program célja az volt, hogy gazdagodjanak a résztvevő városokban a gyermekek és fiatalok számára elérhető turisztikai lehetőségek, amelyek elsősorban a hasznos szabadidő eltöltését szolgálják.
Vezetői kommunikációs tréningsorozat IKSZT-kben
Kemecsi Ferenc színművész, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tanácsadójaként vezetői kommunikációs tréningsorozatot szervez 2012. október hónap folyamán, hat IKSZT helyszínen.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - 2012 a fiatalok és a család éve - Tovább folytatódik a Szövetség az Ifjúságért Program
Október 1-től ismét pályázhatnak a civil szervezetek a Szövetség az Ifjúságért Programban elnyerhető összesen 7 millió Forintra. Idén immár második alkalommal szállhatnak versenybe ötleteikkel Magyarország valamennyi régiójából a civil szervezetek és szerveződések. Az idei pályázat jelmondata: „2012 a fiatalok és a család éve". A pályázat célja ennek megfelelően olyan több generáció együttműködésén alapuló ifjúsági projektek támogatása, melyek pozitívan és fenntartható módon hatnak a fiatalok értékrendjére a családi élethez kapcsolódó biztonság, párválasztás, egészség, gyermekvállalás területén.
Civil Konferencia Győrben
Civil Konferenciát tartanak Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Házban 2012. szeptember 28-án 15 órától.
Virtuális falu projekt
A Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség partnereivel, így az AGRYA-val együtt pályázatot hirdet 18-26 közötti fiataloknak a Virtuális Falu Programjával kapcsolatosan.

Korábbi hírek (tovább)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is
Impresszum