Fiatalok Lendületben Program
ELÉRHETŐSÉGEK
FSZH - MOISZ - Fiatalok Lendületben Programiroda

1054 Budapest, Szemere u. 7.
Levélcím: 1525 Budapest, Pf.: 20.
Tel.: (+36-1) 374-9060
Fax.: (+36-1) 374-9070
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Ifjúsági Referensek Akcióban!

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálata és a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület szakmai módszertani képzést hirdet az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjáról ifjúsági referenseknek

Ifjúsági Referensek Akcióban!

címmel

Időpont: 2010. február 17 - 20. (17-én 14.30-tól 20-én 13.00 óráig)

Helyszín: Kiskunfélegyháza, Constantinum Intézmény

A program kódja: 138

A képzés fő célja

Képzésünk elsődleges célja, hogy a résztvevő ifjúsági referensek megismerjék a Fiatalok Lendületben Programot és a Program kínálta pályázati lehetőségeket. Meg szeretnénk ismertetni őket a 1.1-es Nemzetközi Ifjúsági Cserék, 1.2-es Ifjúsági Kezdeményezések, 2-es Európai Önkéntes Szolgálat és 4.3-as Képzések és Hálózatépítés minden egyes összetevőjével, formai és minőségi kritériumaival, valamint gyakorlati tudást szeretnénk adni pályázatíráshoz, melyet a jövőben fel tudnak használni különböző projektjeikhez. A képzés a nem - formális tanulás módszertanán alapul és betekintést ad a projekt menedzsment világába.

A képzés célkitűzései, amelyek segítik a cél elérését:

-          Információt adni a Fiatalok Lendületben Program általános felhasználásának és alkalmazhatóságának lehetőségeiről;

-          Megismerkedni a 1.1-es alprogrammal, mint nemzetközi ifjúsági cserék; az  1.2-es alprogrammal, mint ifjúsági kezdeményezések; a 2 - es alprogrammal, mint Európai Önkéntes Szolgálattal, a 4.3-as alprogrammal, úgymint Képzés és hálózatépítés;

-          Megismerkedni mintaprojektekkel a különböző alprogramokkal kapcsolatban;

-          Pályázatíráshoz és projektmenedzsmenthez kellő kompetenciák fejlesztése;

-          A nem-formális nevelés és nem-formális tanulás alpjainak megismertetése;

-          Információt adni a nem-formális tanulási tapasztalatot igazoló Youthpass-tanusítványról és annak alkalmazhatóságáról a Fiatalok Lendületben Programban;

-          Szervezeti partnercsoportok kialakítása és megerősítése regionális hálózatépítés céljából;

Módszerek

A képzés a nem - formális nevelés változatos és kreatív eszközeit használja fel, nagy hangsúlyt fektetve az élményszerű tanulásra.

Munkaformák

Szimulációs gyakorlat, kiscsoportos munkák, vizuális eszközök, szerepjáték, saját tapasztalatok és élmények felhasználása, stb.

Költségek

A programhoz kapcsolódó valamennyi költséget a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat fedezi. Az utazási költség (a lakóhely és a képzés helyszíne között), valamint 3000 Ft részvételi díj a résztvevőket terheli. A részvételi díjat csekken kell befizetni a jelentkezőkről született döntést követően a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat részére.

A jelentkezés módja

Jelentkezni géppel vagy kézzel jól olvashatóan magyar nyelven kitöltött űrlapon lehet. Az egyes képzések űrlapjai lentebb a programok rövid leírásai mellett találhatóak. Érvényes pályázatnak a jelentkezés napjáig postai úton (Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programiroda 1525 Budapest Pf. 20) VAGY e-mailen a kepzes@mobilitas.hu  e-mail címre beérkezett pályázatok számítanak.

A résztvevőket a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Irodájának Fiatalok Lendületben Programirodája és az Egyesek Ifjúsági Egyesület válogatja ki a jelentkezési határidőig beérkezett hiánytalan pályázatok alapján. A döntésről minden pályázót e-mailben értesítünk 2010. január 8-ig.

A jelentkezési határidő: 2009. december 17.

A részletes napi program alább letölthető:

 Programtervezet a 3 napos képzésre.doc

Jelentkezési űrlap letölthető:

 jellap_ifirefi.doc

További információ kérhető:

Szabó Csilla

Fiatalok Lendületben Programiroda
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat 
Tel: + 36 1 374 9066
Fax: + 36 1 374 9070
Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 20.
e-mail:
kepzes@mobilitas.hu