Szerva itt, csere itt! – A visszavágó! - képzés ifjúsági cserék létrehozásáról

Szerva itt, csere itt! - A visszavágó!

 

A Mobilitás országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programirodája és a  Cseresznye Ifjúsági Iroda képzést szervez ifjúsági cserék létrehozásáról a Fiatalok Lendületben Program keretében.

 

Képzés - de mire?

A híres 1.1-es alprogram, a nemzetközi ifjúsági cserék minden csínját-bínját és titkát szeretnénk megosztani Veletek, azzal a céllal, hogy

  • Megismerjétek a Fiatalok Lendületben Program lehetőségeit
  • Gyakorlati, hasznosítható tudást kapjatok lépésről lépésre, ezáltal
  • Képessé váljatok egy projekt önálló megtervezésére és megvalósítására
  • Ötleteket dolgozunk ki közösen a megvalósításhoz
  • Kedvet kapjatok ifjúsági csere szervezéséhez
  • és mindeközben persze jól is érezzük magunkat!


Szerválunk: Feldobunk labdákat, lehetőségeket, eszközöket, Ti pedig ha elkapjátok, abból akár egy (vagy akár több) ifjúsági csere is születhet!

Kinek?

Ifjúságsegítőknek, ifjúsági munkásoknak, kezdeményező fiataloknak, fiatalokkal foglalkozó szakembereknek (pedagógusok, non-profit szervezetek tagjai), akik szeretnének a jövőben ifjúsági cserét szervezni.

A képzés nyelve: magyar

 

Mikor?

2009. december 2-től 6-ig. Jelentkezésedet csak akkor tudjuk elfogadni, ha végig részt tudsz venni a képzésen. Kezdés 2-án 17h, távozás: Mikulás napján 13h-tól (csizmákat már fényesítve érdemes hozni!).

Jelentkezési határidő: 2009. november 20.

Hol?  2200 Monor, Hegyessy tanya 57, Nyerges hotel

A jelentkezés módja:

Jelentkezni géppel vagy kézzel, jól olvashatóan, magyar nyelven kitöltött pályázati űrlapon lehet. Érvényes pályázatnak a jelentkezési határidőig e-mailen a teisalapitvany@gmail.com - ra beérkezett pályázatok számítanak. A jelentkezéseket postai úton is be kell nyújtani az alábbi címre: Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programiroda 1525 Budapest Pf. 20

 A jelentkezési lap elérhető az alábbi linken:JELENTKEZESI_LAP_2009_137.doc

A résztvevőket a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programirodája és a Cseresznye Ifjúsági Iroda válogatja ki a pályázati határidőig beérkezett, hiánytalan pályázatok alapján. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

A képzés költsége:

- 3000.- Ft részvételi díj, melyet csekken kell befizetni a Mobilitás részére a kiválasztás után

- a képzés helyszínére való utazási költség a résztvevőt terheli.

 

Blabla:

A képzés célja, hogy nem formális képzési eszközökkel bemutassa a nemzetközi ifjúsági cserékben rejlő lehetőségeket a résztvevőknek, és lépésről lépésre haladva olyan gyakorlatias, használható tudást adjon számukra, mely elősegítheti jövőbeli projektjeik sikeres megvalósítását.

A tréning során a partnerkereséstől, egy szimulációs játéksorozattal, a beszámoló elkészítéséig kísérnénk nyomon egy közösen felépített ifjúsági csere életét, melyben természetesen a szervezők minden lehetséges nehézséggel szembesülnek.

A képzést elsősorban azon résztvevőknek címezzük, akik korábban még nem vettek részt a Fiatalok Lendületben Programban, így a választott módszerekkel nekik szeretnénk olyan használható tudást átadni, melyből megismerhetik a programot és új projektek létrehozására motiválja őket. A programtervezetben nagy hangsúlyt fektetünk a pályázatírás módszertanán túl, a megvalósuló projektek metodikai alapjaira, hogyan lehet olyan ifjúsági cserét szervezni, melyben a fiatalok életkori és kulturális sajátosságai és igényei összhangba kerülnek a csere célkitűzéseivel.

Célunk, hogy a tréningen átadott ismeretek növeljék a résztvevők szakmai kompetenciáját, és új, jó minőségi projektek szülessenek.

 

Kérdés? teisalapitvany@gmail.com, +3613222965 (14-20h)