Fiatalok Lendületben Program
ELÉRHETŐSÉGEK
FSZH - MOISZ - Fiatalok Lendületben Programiroda

1054 Budapest, Szemere u. 7.
Levélcím: 1525 Budapest, Pf.: 20.
Tel.: (+36-1) 374-9060
Fax.: (+36-1) 374-9070
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
Tudod, amit tudsz?

A képzés három napja alatt a következőkkel foglalkozunk közösen:

  • Hogyan működik együtt és épül egymásra a hétköznapok során, az iskolán kívüli tevékenységekben és az iskolában - spontán és tervezetten - folyó tanulás?
  • Hogyan tudom megtervezni és nyomon követni a tanulási folyamatot az ifjúsági programokban?
  • Mi a kulcskompetencia és miért kulcsfontosságú tudni tanulni?
  • Mi a Youthpass? (És miért jó az nekem?)
  • Milyen konkrét módszerek segítségével támogathatom a fiatalokat tanulásuk során az ifjúsági projektekben a Fiatalok Lendületben Program keretében?

Gyere el a „Tudod, amit tudsz?" című képzésre, tudj meg többet a nem-formális tanulás elismer(tet)éséről és a Youthpass-ról a Fiatalok Lendületben Program keretében. Tudd meg, mit tudsz a tanulási folyamat megtervezéséről, megvalósításáról és értékeléséről; a tanulni tudás kompetenciájáról és az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges további hét kulcskompetenciáról, illetve az azokkal kapcsolatos fejlesztésről a Fiatalok Lendületben Program különböző alprogramjaiban: az ifjúsági cserékben, az európai önkéntes szolgálatokban és a képzésekben.

A program kódja: 135

Időpont: 2009. december 3-6. (3-án 14.30-tól 6-án 13.00 óráig)

Helyszín: Kiskunfélegyháza

A képzés résztvevői maguk is aktív szerepet játszanak a saját tanulásuk értékelésében és bemutatásában a Youthpass segítségével. A Youthpass tanúsítvány kulcs az ifjúsági projektek minőségének emeléséhez és a fiatalok nem-formális tanulási eredményeinek elismertetéséhez.

A folyamat hozzájárul a személyiségek és képességek jobb kibontakozásához, esetleg jobb munkalehetőségekhez és talán egy jobb jövőhöz is...

További információk

A képzés célja: a résztvevők segítése

1) a nem-formális nevelés és tanulás alapjainak és módszertanának megismerésében;

2) a tanulni tudás kompetenciája megértésében és alkalmazásában a nem-formális nevelés eszközeivel;

3) a Youthpass tanúsítvány, az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák és az azokhoz kapcsolódó tanulástervezés alkalmazásában a Fiatalok Lendületben Program keretében szervezhető nemzetközi ifjúsági cserékben, Európai Önkéntes Szolgálat projektekben és képzésekben;

4) az említett projektek minőségének emelésében a Youthpass lehetőségeinek használatán keresztül;

5) a Youthpass tanúsítvány kitöltésének tartalmi és technikai megismerésében.

A képzést tapasztalt, a témában jártas képzők vezetik, akik maguk is dolgoznak fiatalokkal a Youthpass tanulási folyamatban. A képzés végén minden résztvevő Youthpass tanúsítványt kap.

 Résztvevőnek  várjuk  azokat,  akik:

Ifjúságsegítők, ifjúsági szervezetek / csoportok tagjai, fiatalok, és ismerik a Fiatalok Lendületben Programot, már valósítottak meg, vagy most fognak pályázni, hogy megvalósítsanak egy nemzetközi ifjúsági cserét, EVS projektet (akár küldő és fogadó szervezetként) vagy képzést.

Csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik a képzés teljes ideje alatt részt tudnak venni.

 Költségek:

A programhoz kapcsolódó szállás és étkezés költségeit, illetve képzési költségek nagy részét a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat fedezi. A (lakóhely és a képzés helyszíne közötti) utazási költség, valamint - a képzési költségekhez való hozzájárulásként - 3.000 Ft részvételi díj a résztvevőket terheli. A részvételi díjat csekken kell befizetni a pályázati döntést és a résztvevők kiértesítését követően a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat részére.

 A jelentkezés módja:

Jelentkezni a mellékelt géppel vagy kézzel jól olvashatóan magyar nyelven kitöltött űrlapon lehet. Az űrlap a képzésről szóló kiírással együtt a www.mobilitas.hu/flp/ címről is letölthető. Érvényes pályázatnak a jelentkezés napjáig postai úton (Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programiroda 1525 Budapest Pf. 20) VAGY e-mailen a kepzes@mobilitas.hu címre beérkezett, hiánytalanul kitöltött pályázatok számítanak.

 A résztvevőket a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatának Fiatalok Lendületben Programirodája és a YOPA Közhasznú Egyesület válogatja ki az érvényes pályázatok alapján. A döntésről minden pályázót e-mailben értesítünk.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2009. november 13. 

A résztvevőket 2009. november 17-ig kiválasztjuk és november 20-ig értesítjük. A képzés további részleteiről (program, szállás stb.) ekkor részletes információt küldünk.

 jelentkezesi_lap_135.doc

További információ kérhető: Árvai Mara és Járosi Éva (képzők): youthpass@mailbox.hu

illetve:

Szabó Csilla

Fiatalok Lendületben Programiroda, Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat

Tel: + 36 1 374 9066 / Fax: + 36 1 374 9070

E-mail: kepzes@mobilitas.hu